HIF Karlskrona – Eskilstuna Guif  23 – 24 (14 – 9)

HIF Karlskrona: Lars Möller Madsen 12, Gustaf Hallén 4, Julius Martinssoin 3, Nicklas Grundsten 2, Hampus Dahlgren 1, Lukas Olssonb 1

Eskilstuna Guif:   Daniel Ekman 7, Fredrik Gustavsson 7, Emil Andersson 3, Emil Hansson 3, Jesper Lindgren 2, Mathias Tholin 1, Markus Sjöbrink 1

Statistik:

Efter några månader i din nya hemstad Eskilstuna, börjar vardagen smyga sig på?

Jag känner att jag kommit in bra i klubben, jobbet och staden. Allt fungerar bra och jag trivs kanon.

Nu har det spelats lite drygt en tredjedel av grundserien. Hur skulle du beskriva säsongen hittills?

Om man sammanfattar alla matcher så har vi gjort det bra. Den perioden där vi vann 4-5 raka matcher var vi riktigt bra. Nu har vi fått möta 3 riktigt starka lag där vi vann mot Alingsås men förlorade mot Kristianstad och Lugi. Det gäller nu att vi kommer tillbaks på segertåget. Vi har många roliga och tuffa matcher i december, med start mot Karlskrona.

Och nu inleds en hektisk månad i Handbollsligan då ni har hela sju matcher på agendan, tankar kring schemat?

I november har vi haft ungefär en match i veckan. Det kan vara lite långt mellan kan jag tycka. Det kommer bli en tuff månad med tanke på antalet matcher. Jag kan tycka att man borde fördela de sju, så att det inte blir så långa mellanrum mellan matcherna de andra månaderna.

Många matcher på gång vilket betyder mindre tid till annat, hinner du tex köpa julklappar?

Det hinner jag absolut med. Problemet är mer att hitta på något bra att köpa. Men det brukar alltid lösa sig.

Karlskrona borta väntar här närmast, hur passar de Eskilstuna Guif tror du?

Det är en tuff bortamatch där Karlskrona är starka på hemmaplan. Med ett stabilt och samlat försvar kan vi förhoppningsvis göra det svårt för dem att göra mål. Sen hoppas jag att vårt anfallsspel kommer tillbaka till där det var innan matcherna mot Lugi och Kristianstad, då blir vi riktigt farliga.

Lång bussresa återigen, hur fördriver du tiden ombord?

Ja, det blir ju en hel del tid i bussen. Jag försöker ofta sova en stund för att fördriva tiden och för att vara redo för matchen. Det blir även mycket poddar och musik. Jag trodde inför säsongen att det skulle bli tufft med så långa resor, men nu när man vant sig är det inga större problem.

Eskilstuna Guif visade på söndagseftermiddagen fin moral då pausunderläge med fem bollar vändes till en skön uddamålsseger.9 Daniel Ekman presentation

Karlskrona började matchen bäst och ledde med 4-2 efter fem minuter och hade en 6-3-ledning efter dryga 10 minuter, främst tack vare ett bra målvaktsspel och en ruskigt het Lars Möller Madsen som firade stora triumfer med sitt skytte.

Efter kvarten spelad ledde värdarna med 10-6, 7 av målen hade gjorts av Möller Madsen. Eskilstuna Guif började då att punktmarkera den stora dansken. 16.30 tvingades Eskilstuna Guif till ett målvaktsbyte då comebackande Lucau tvingades utgå efter en räddning. Adam Krantz kom in och började inspirerat med bland annat en straffräddning. Karlskrona fortsatte dock vara det hetare laget och 23 minuter in ledde laget med 12-8.

27.20 satte Möller Madsen sitt tionde mål i matchen, vilket spikade paussiffrorna 14-9. Cvitkovic i hemmaburen var också riktigt bra, 6 spelmål och 3 straffar var allt han släppte in i första halvlek.

Första fem minuterna av andra fortsatte liknande som den första halvleken, men sedan vaknade gästerna från Eskilstuna. Anfallsspelet började fungera allt bättre, punktmarkeringen på Möller Madsen och försvarsspelet började ge resultat och fyra raka Eskilstuna Guif-mål gav 17-17 efter 42 minuters spel, första gången lika i matchen sedan 1-1.

47 minuter in i matchen tog Eskilstuna Guif ledningen för första gången, Daniel Ekman målskytt, Karlskrona lyckades kvittera till 19-19 innan Eskilstuna Guif svarade för två raka kantmål från vardera kant, 19-20 Emil Hansson och 19-21 genom kapten Tholin vilket ledde till att Karlskrona tog timeout..

Slutet blev dramatiskt. Gustaf Hallén hos Karlskrona och Daniel Ekman turades om att göra viktiga mål. Med tre minuter kvar ledde Eskilstuna Guif med 22-24 - avgjort? Nä, inte riktigt än. Med 1.40 kvar satte Lars Möller Madsen sitt trettonde (dock första spelmålet i andra halvlek) varpå Cvitkovic i hemmamålet gjorde en bra räddning, och Karlskrona gavs chansen att kvittera. Karlskrona tog ut sin målvakt och lirade 7 mot 6 men kom aldrig till ett sista avslut då en boll passades fel och utanför planen med 21 sekunder kvar, vilket ledde till att Eskilstuna Guif kunde hålla undan.

En riktigt skön krigar-seger för Eskilstuna Guif, där främst Daniel Ekman gick i bräschen i slutet, men starkt av samtliga spelare att verkligen inte ge upp och komma igen efter den tunga starten. Hos hemmalaget är det svårt att inte imponeras av Lars Möller Madsen, tretton mål, även om punktmarkeringen bromsade hans framfart.

Nästa match för herrlaget spelas redan nu på onsdag mot IFK Ystad HF, ses då!