28

Hammarby IF HF

28

Målskyttar:

Jesper Lindgren 6, Emil Hansson 5 (1 straff), Marcus Ekman 3, Fredrik Gustavsson 3 (2 straffar), Simon Sonesten 2, Mathias Tholin 2, Daniel Ekman 2, Emil Andersson 2, Erik Persson 1, Rickard Åkerman 1, Edvin Jobark 1

Räddningar:

Herdeiro Lucau 11

Mattias Hildenborg 4

Matchutveckling:

5 min: 2-0

10 min: 5-2

15 min: 8-6

20 min: 10-8

25 min: 12-8

30 min: 15-12

35 min: 18-15

40 min: 20-18

45 min: 22-21

50 min: 22-24

55 min: 24-28

60 min: 28-28

H9: Rickard Åkerman, Erik Persson, Emil Andersson

Säsongens första träningsmatch inleds med Herdeiro Lucau i målet och Mathias Tholin som spets i 5-1-försvar uppbackad av Emil Hansson, Rickard Åkerman, Simon Sonesten, Jesper Lindgren och Daniel Ekman.

Eskilstuna Guif inleder med stabilt spel bakåt och en riktigt taggad Lucau (10 räddningar, 45%) som sista utpost. Guif leder som mest med fem mål men i slutet av halvleken spurtar Hammarby något och till halvtidsvilan går man med siffrorna 15-12 på tavlan. Jesper Lindgren visar framfötterna i anfallsspelet med skott och genombrott.

Mattias Hildenborg får chansen i mål när andra halvlek blåses igång. 2 räddningar hinner han skrapa ihop innan Lucau byts in efter 40 minuters spel. Efter 48 minuter har Hammarby kommit ikapp målmässigt, 22-22, och strax därefter tar man även ledningen för första gången i matchen.

Hammarby rycker åt sig en fyramålsledning men Guif lyckas kämpa sig ikapp och matchen slutar 28-28.

Som helhet en mycket bra träningsmatch med bra tempo och förvånansvärt få tekniska fel från bägge lagen. Jesper Lindgren prisades som bäste guifspelare.