Är den största bollbegåvningen- Micke Hagström
Är vidskepligast-Daniel Ekman

Lägg ett bud på Gurras tröja!

Höjdpunkter

Inför 1572 åskådare besegrade Alingsås Eskilstuna Guif med klara 32-22 i söndagens match i Stiga Sports Arena.

Ett tal av CG Hjelm och applåd för att hedra Runar Svensson inledde eftermiddagen innan laguppställningarna presenterades.

Herdeiro Lucau startade i hemmamålet, Gustav Skagerling för gästerna. Eskilstuna Guif började med boll.

Två snabba mål inledde matchen, 1-1 på 40 sekunder. Hemmalagets Emil Andersson drog in sitt andra mål till 2-1 och Daniel Ekman spädde på till 3-1, varpå Alingsås tog en tidig timeout redan efter 4.37 spelat.

Hemmalaget hade även 4-2 innan gästerna kvitterade med 9.30 på klockan. Båda lagens målvakter började komma in i matchen och ställningen var 5-5 efter 14 minuter spelade.

14.53 tog Alingsås ledningen för första gången i matchen då Mishels Liaba satte 6-5 för gästerna, en ledning som drygades ut till 8-5 med 19.26 spelat och hemmalaget tog sin första timeout i matchen.

Bortalaget hade fortsatt ledningen med tre mål, 10-7 med 23.45 spelat. Då svarade hemmalaget för två raka mål innan Alingsås satte 11-9 med 27.20 spelat, nytt bortamål följde innan första halvleken tog slut, 12-9 till gästerna i paus således.

Alingsås inledde den andra halvleken med två raka mål under den första minuten innan Simon Sonesten fick sätta Eskilstuna Guifs första mål i den andra halvleken. Eric Johansson reducerade ytterligare innan Alingsås gick upp till en fyramålsledning på nytt med 3.30 spelat av halvlek nummer två.

Efter 6.37 av andra halvleken hade vi 12-17 i matchen och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen. Det är dock gästerna som drygar ledningen ytterligare och Adam Krantz kommer in i hemmamålet.

Med cirka 9.10 spelat har vi 19-12 till bortalaget, 10.01 har vi 20-12 för gästerna och Janne Ekman lämnar in timeoutkortet än en gång.

Efter 11.41 vid ställningen 13-20 kom matchens första utvisning, den drabbade hemmalaget. Utvisningen slutar 1-1.

Bortalaget hade till synes kontroll över händelserna och ledde med 22-14 med kvarten kvar, en åttamålsledning som växt till nio mål med tio minuter kvar, 25-16.
Med fem minuter kvar hade vi 28-20 till Alingsås. Till slut blev det 32-22 till gästerna.

Nästa herrmatch är borta mot IFK Skövde HK på torsdag, och nästa hemmamatch är mot IK Sävehof 16/2 klockan 18.00.