Önnereds HK - Eskilstuna Guif (14-10)

Målskyttar: Eric Johansson 6, Vasilije Kaludjerovic 5, Pavle Karacic 3, Kasper Larsson 3, Marcus Ekman 2, Markus Hagelin 1, Erik Persson 1.

Pavle

Inför matchen med Pavle Karacic

Efter att ha spelat hemma de senaste matcherna väntar nu bortamatch mot Önnered. David Sundgren kollade läget med Pavle Karacic inför matchen.

Kommentar till senaste matchen, seger mot Skövde 24-23!
Underbar vinst, definitivt en av de skönaste den här säsongen. Den känns extra skön med tanke på vilken match vi gjorde mot Helsingborg innan. Vi visar än en gång vilken högstanivå vi har när vi spelar som vi kan.

Nu väntar Önnered, senast ni möttes vann ni i Eskilstuna. Vad minns du av den matchen?
Vi spelade ungefär som mot Skövde senast med fart i spelet och bra försvars- och målvaktsspel. Det kommer krävas samma segerkoncept denna gång tror jag.

Gått några matcher sedan vi pratades vid senast, vad har du att säga om din säsong så här långt?
Det blir bättre och bättre. Jag behöver ännu tid att hitta samarbete med Åkerman och övriga lagkompisar, jag ser fortsatt väldigt positivt på den här säsongen, det blir som sagt bättre och bättre.

Vad har du att säga om lagets insats så här långt in på säsongen?
Vi tar steg för steg framåt, försvaret blir bättre och bättre. Det var kul att oavsett vilket försvar vi valde mot Skövde så satt det bra. Det kan bli ännu bättre, men det var helt okej senast mot Skövde.

Hur mycket granskar du dina blivande motståndare?
Jag kollar alltid de två senaste matcherna våra motståndare spelat utöver det som Zoran skickar till oss och går igenom med oss på matchgenomgången.

Vilket lag är roligast att möta i handbollsligan?
Än så länge är det är det Skövde (gott skratt), det är alltid kul att möta och utmana sig mot Kristianstad, dessutom spelar Alingsås också en rolig handboll att möta som motståndare.

Ni har en hel del långa bussresor, hur fördriver du tiden på resande fot med laget?
Det beror på, inför lördagsmatchen kommer jag plugga på väg till match, då jag har en tenta snart. Sista timmen kommer jag blunda och samla kraft inför matchen.

Fritidsintressen?
Alla annan idrott, allt från MMA, boxning, tennis, amerikansk fotboll, vanlig fotboll..jag är en riktig sportfåne.

Någon ritual inför match du alltid måste göra?
Det matcherna jag gjort bra den här säsongen har jag alltid ätit en chokladboll med flickvän, det är inget som har varit förutbestämt, det har bara blivit så (Skratt)

Några favoriter
maträtt: pizza alla dar i veckan, svag för en god capriciosa.
Dryck: Vatten
Lag: Liverpool, Green Bay Packers
Sida på internet: surfar väldigt lite på internet när jag har mycket i skolan eller med handbollen.
Favoritgrupp/artist: Bland annat Justin Timberlake, Macklemore
Resmål: Någonstans där det är varmt, här är det så djävla tråkigt väder..(skratt)

Vem är Eskilstuna Guifs
Toker: Carl Gabrielsson
Kloker: Någon med högskolepoäng- Hedar eller Hagelin
Glader: Eric Johansson
Trötter: Simon Sonesten
Svärmorsdröm: Linus Gustavsson

Inledningen är jämn. Önnered har problem att komma igenom Guifs offensiva försvar samtidigt som det åt andra hållet är också väldigt ineffektivt. Vid ställningen 9-8 åker Guif på matchens första utvisning vilket visar sig ha förödande konsekvenser. Hemmalaget rycker med fem raka mål under en period av drygt tio minuter då Guif förblir mållösa. I sista minuterna av första halvlek lyckas dock gästerna knappa in med två fullträffar och till paus går vi med 14-10 på resultattavlan.

Andra halvlek inleds som den första. Lagen håller jämna steg målmässigt och fortsatt hemmaledning med 4-5 mål. Efter dryga kvarten kommer Guifs stora chans att nörma sig Önnered när hemmalaget tar två utvisningar. Guif gör tre mål och däremellan räddar Lucau en straff och ställningen är 21-19 med drygt tio minuter kvar. Men sen kommer en tung period med bortkastade bollar och en utvisning som gör att hemmalaget gör ett nytt ryck fram till 27-19 och matchen är körd. Slutresultatet skrivs till 31-21.

Noterbart är att högernian Erik Persson gjorde efterlängtad comeback efter ett nöra ett års frånvaro pga knäskada.