Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 9, Erik Persson 5, Pavle Karacic 4, Simon Sonesten 3, Andreas Windahl 3, Robin Andersson Dickfors 2 samt Isak Älgekrans 1.

MATCHVÄRD: Friskis & Svettis Eskilstuna
Friskis & Svettis

Höjdpunkter

Förlust hemma mot LUGI
LUGI vann till slut med 32-27 i lördagens match i handbollsligan efter att ha grundlagt segern i första halvlek.
LUGI gick upp till 2-0 innan Eric Johansson reducerade 2.20 in i matchen och Andreas Windahl kvitterade strax därefter.
Lagen följdes åt till 4-4 innan LUGI gick upp till en tremålsledning efter åtta minuters spel efter lite skotmissar och tekniska fel från hemmalagets sida.
11 minuter in i matchen var det fortsatte tre mål upp för gästerna, 8-5.
Efter 14.22 var ställningen 11-7 till gästerna och Zoran Roganovic lämnade in timeoutkortet för första gången denna match.
Första draget efter avslutad timeout var att ge Kasper Larsson speltid och byta in Mattias Hildenborg i kassen. Det var dock LUGI som kontrade in det första målet efter avslutad timeout, en ledning som växte till 13-7 innan Pavle Karacic bröt den långa måltorkan för hemmalaget.
LUGI fortsatte vara det laget som var i målmässigt överläge, efter 22 minuter var det 15-10 till Lundalaget. en ledning som växte till 17-10, mycket tack vare att LUGIs målvakt blivit allt bättre.
Med 26 sekunder kvar av den första halvleken ledde gästerna med 18-12, då tog de sin första timeout i matchen. LUGI hann göra ett mål till innan vilan, sju mål upp för gästerna i paus således.
Hemmalaget bytte åter in Herdeiro Lucau mellan stolparna efter paus, även gästerna bytte målvakt inför den andra halvleken,.
3.30 var det fortsatt sju mål upp för LUGI, ställningen då var 21-14.
8.22 in i andra halvleken var det sex måls differens, 17-23 och LUGI drog på sig en utvisning. Två raka hemmamål under utvisningen gav värdarna viss kontakt och LUGI kände sig tvungna att ta timeout.
Gästerna missade chansen att göra mål efter timeouten och Eric Johansson hittade rätt två gånger om, nu var det helt plötsligt bara två mål upp för LUGI efter en klar uppryckning av Eskilstuna Guif.
42.17 drog Eskilstuna Guif på sig en utvisning, dock gjorde Herdeiro Lucau en magisk räddning i första läget, men kunde dock inte hindra 21-24 innan fulltaligt hemmalag.
Gästerna drog ifrån igen , med tretton minuter kvar hade vi var det fem mål upp för LUGI och Eskilstuna Guif tog timeout.
LUGI fortsatte rycka ifrån ytterligare efter hemmalagets timeout och seglade ifrån till en åttamålsledning innan Erik Persson bröt hemmalagets måltorka fram till 22-29.
Hemmalaget kom upp till 26-30, innan två mål raka mål för gästerna, innan Erik Persson fick göra matchens sista mål. 27-32 således när slutsignalen ljöd.
Nu återstår det endast en match av årets handbollsliga, då Varberg gästar Stiga Sports Arena på tisdag.