31

Eskilstuna Guif - Skånela IF 34-31 (19-16)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 6, Marcus Ekman 6, Edvin Jobark 5, Kasper Larsson 4, Rickard Åkerman 4, Markus Hagelin 3, Noel Gustafson 3, Robin Andersson Dickfors 2 samt Vasilje Kaludjerovic 1.

Seger mot Skånela

"Nya" Eskilstuna Guif gjorde sin första träningsmatch på hemmagolv och vann med 34-31 mot Skånela IF efter en match där många hemmaspelare fick mycket speltid och målskyttet var jämnt fördelat inom laget.

Mattias Hildenborg startade i hemmamålet (både Herdeiro Lucau och Gustav Ålgars saknades idag), och det första hemmamålet gjordes av Rickard Åkerman efter att "Hilden" räddat Skånelas första skott.

Lagen följdes åt till 6-6, efter bland annat två mål av Marcus Ekman. 13.26 tog Skånela matchens första timeout då det för första gången Eskilstuna Guif ledde med mer än ett mål, 10-8 lyste på resultattavlan då.

Eskilstuna Guif fortsatte att vara i målmässigt övertag, 12-9 efter 17 minuter efter bland annat två mål snygga mål från högerkanten av debutanten Noel Gustafson.

Skånela kom något närmare i protokollet, 20.15 hade vi 13-12, men Eskilstuna Guif drog ifrån igen och hade 16-13 efter 25 minuters spel, en tremålsledning hemmalaget höll till paus då Edvin Jobarks tredje mål betydde 19-16 när paussignalen ljöd.

Edvin Jobark fick även äran att göra det första målet i andra halvlek, sedan kom Skånela något närmare och efter 6.36 skiljde det bara ett mål, 21-20.

Eskilstuna Guif höjde dock sitt försvars- och målvaktsspel och tio minuter in i den andra halvleken var det återigen tre mål upp, 24-21.

14.08 tog Eskilstuna Guif sin andra timeout i matchen, ställningen var då 24-22. Efter den timeouten drog Eskilstuna Guif ifrån ytterligare, 26-22 efter 15.30 och efter 18 minuter 28-23. Hildenborg var fortsatt stabil i hemmaburen.

21.05 hade vi 30-24 och Skånela tog en timeout.

23.30 fick debutanten Jacob Björklund hoppa in i hemmamålet och hann bland annat rädda ett friläge under sin debut. Eskilstuna Guif hade nu matchen under kontroll, med fem minuter kvar stod det 33-27, till slut blev det 34-31.

Sammantaget en helt okej träningsmatch där många spelare fick göra mål. Noterbart att en del ordinarie spelare saknades av olika anledningar i hemmalaget. Härnäst väntar Lindesberg på onsdag, även den spelas i Stiga Sports Arena. Vi ses då, handbollsvänner.