Struga Tournament

RK Butel - Eskilstuna Guif 25-25 (9-13)

Målskyttar Eskilstuna Guif: Eric Johansson 5, Vasilje Kaludjerovic 4, Pavle Karacic 3, Rickard Åkerman 3, Carl Gabrielsson 2, Robin Andersson Dickfors 2, Kasper Larsson 2, Jesper Hedar 1, Simon Sonesten 1, Edvin Jobark 1, Linus Gustavsson 1.

Karacic räddade kryss på matchens sista kast

Med matchens sista kast ordnade nyförvärvet Pavle Karacic 25-25 på straff (13-9) i herrarnas andra match i Struga mot RK Butel Skopje.

Carl Gabrielsson fick göra matchens första mål. Inledningen blev tämligen målsnål efter bra målvaktsspel av Mattias Hildenborg, Eskilstuna Guif hade 3-1 efter 6.41, Butel kom ikapp till 3-3 efter ca 9.20.

Eskilstuna Guif fortsatte vara det laget som låg före i målprotokollet. Efter 16.47 ledde man med 6-3 efter två raka mål av Vasilje Kaludjerovic och MK Butel tog matchens första timeout. Försvarsspelet och Mattias Hildenborg var fortfarande av god klass hos Eskilstuna Guif.

Tremålsledningen var intakt 20.35, Butel försökte komma närmare men Eskilstuna Guif var steget före och ledde i pausde med 13-9. Eric Johansson följde upp gårdagens finfina insats med ett mycket lyckat inhopp då han gjorde fyra mål.

Fyra minuter in i andra halvleken hade Eskilstuna Guif alltjämt fyra mål upp, 15-11. Därefter kom RK Butel in i matchen lite mer, och Eskilstuna Guifs ledning hade krympt till 17-15 efter tio minuter.

Eskilstuna Guif bytte in Gustav Ålgars i målet efter 12 minuter av den andra halvleken.

RK Butel fortsatte mala på och det var oavgjort efter 12.40, 17-17. 14 minuter in i den andra halvleken tog RK Butel ledningen för första gången och Eskilstuna Guif tog timeout.

Matchen var fortsatt jämn, 19-19 efter 17.50, Butel gick upp till en tvåmålsledning innan Eskilstuna Guif gjorde tre raka mål och återtog ledningen efter 25 minuters spel, 23-22, och RK Butel tog timeout.

Eskilstuna Guif ledde även med 24-23 efter 27.15, RK Butel vände på matchen igen och Eskilstuna Guif tog timeout med 1.23 i underläge 24-25. RK Butels målvakt räddade dock avslutet, som väl var ur Eskilstuna Guif-synvinkel blev Butel avblåsta för passivt spel och efter en rejäl överkörning av en Eskilstuna Guif-spelare fick Eskilstuna Guif en straff med fyra sekunder kvar som Pavle Karacic förvaltade väl och räddade ett oavgjort resultat i matchen.

Matchen sänds live på Youtube. Klicka på bilden nedan för att se sändningen.