AEK Aten - Eskilstuna Guif 31-30 (19-14)

Målskyttar Eskilstuna Guif: Eric Johansson  7, Pavle Karacic 5, Vasilje Kaludjerovic 5, Kasper Larsson 4, Rickard Åkerman 3, Simon Sonesten 2, Marcus Ekman 2, Robin Andersson Dickfors 1, Markus Hagelin 1.

För tillfället finns det inget att visa här.

Uddamålsförlust mot AEK Aten

Eskilstuna Guifs cupäventyr i Struga inleddes med en förlust med 30-31 (14-19) mot AEK Aten.

Det var grekerna som började matchen bäst och gick upp till 2-0 innan Eskilstuna Guif gick upp till 2-2. Lagen följdes åt till 4-4 innan Eskilstuna Guif gick upp till 6-4, man hade även ledningen med 8-6 innan AEK Aten kom ikapp till 8-8, vi hade då spelat 17 minuter av den första halvleken.

24 minuter in i första halvlek var det fortsatt likaläge, 12-12 innan AEK gjorde ett ryck i målprotokollet i slutet av den första halvleken. I samband med att första halvleken tog slut satte AEK 19-14.

Eric Johansson var den främsta spelaren i Eskilstuna Guif i första halvlek med många snygga mål och en del fina framspelningar.

Eskilstuna Guif reste sig fint i den andra halvleken och när vi hade spelat sju minuter var ledningen för AEK endast två mål. Kasper Larsson visade prov på fin teknik från kanten.

När halva andra halvleken spelats var Eskilstuna Guif ikapp, 25-25. Försvarsspelet hade blivit bättre och nyförvärvet Vasilje Kaludjerovic firade stora triumfer i anfallsspelet. AEK Aten svarade dock och gick upp till en tvåmålsledning, som de sedan inte släppte. 27-25, 29-27 och 30-28.

Eskilstuna Guif hade chansen att kvittera då man fick det sista anfallet, men matchen slutade 31-30 till grekerna. Sammantaget en liten svacka i slutet av den första halvleken, annars var det en jämn match i Struga där Eskilstuna Guif var riktigt nära ett kryss mot den grekiska serietvåan.

Matchen sänds live på Youtube. Klicka på bilden nedan för att se sändningen.