AIK - Eskilstuna Guif 26-38 periodresultat 9-15, 12-11, 5-12

matchen spelades 3x20

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Carl Gabrielsson 5, Rickard Åkerman 5, Andreas Windahl 5, Kasper Larsson 4, Jesper Hedar 3, Martin Anglenius 3, Robin Andersson Dickfors 3, Mattias Windahl 3, Markus Hagelin 2, Filip Johansson 2, Vasilje Kaludjerovic 1, Olle Österhall 1 samt Melker Norrman 1.

Målexplosion mot AIK
Eskilstuna Guif gjorde en mycket stabil insats mot AIK i söndagens träningsmatch där man besegrade AIK med 38-26, en match som spelades 3x20, där hela laget fick rikligt med speltid.
Första perioden startade Daniel Freyr Andrésson i mål för gästerna. Efter en jämn inledning så gick Eskilstuna Guif upp till ledning 6-4, efter att vi hade tre stycken tvåmålsskyttar i Åkerman, Markus Hagelin och Andreas Windahl.
Rickard Åkerman fortsatte vara het, ”Åkes” fjärde mål 12.10 in i matchen gav oss bortaledning med 9-5. Försvaret blev stegvis bättre och fint tålamod även i det offensiva spelet. 17 minuter in stod det 13-8, och efter de första 20 minutrarna hade vi 15-9.
Inför den andra perioden byttes en ny uppställning in, även Marko Roganovic tog plats mellan stolparna. Eskilstuna Guif fortsatte vara klart bättre och gick upp till 19-11, Kasper Larsson och Martin Anglenius var framträdande under denna delen av matchen.
En liten svacka i andra gjorde att ledningen minskade till fem bollar, men det var ingen större fara på taket, när två perioder hade spelats stod det 26-21.
I tredje perioden gjordes det en del byten på nytt, Daniel Freyr Andrésson, både från start och under periodens gång.
Gästerna fick bästa tänkbara start på den tredje och sista perioden efter två snabba mål. 7 minuter in i tredje perioden hade vi 30-23, en ledning som drygades ut ytterligare till 32-23.
Andreas Windahl hann först till fem mål hos gästerna, strax därefter nådde även Rickard Åkerman upp till den noteringen . Ställningen var 34-26 med 6 minuter kvar av matchen, så matchen var i hamn. En stor plusvariant i den sista perioden var Jesper Hedar som satte 3 mål – hans tredje gav 36-26, en ledning som till sist blev 38-26 innan slutsignalen ljöd.
Summa summarum en mycket gedigen insats av Eskilstuna Guif där hela laget fick visa upp sig och gjorde det väldigt bra. Härnäst väntar en träningsturnering i Skövde mot HK Malmö och IFK Skövde kommande helg.