Träningsmatch

Eskilstuna Guif - LIF Lindesberg 26-27

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Olle Österhall 4, Erik Persson 3, Carl Gabrielsson 3, Kasper Larsson 3, Eric Johansson 2, Mattias Windahl 2, Andreas Windahl 2, Martin Anglenius 2, Melker Norrman 2, Filip Johansson 2, Noel Gustafson 1.

Förlust mot Lindesberg
Eskilstuna Guif kunde inte följa upp segern mot Redbergslid utan föll i lördagens träningsmatch mot Lindesberg med 26-27.
I hemmalaget vilades Rickard Åkerman, Robin Andersson Dickfors, Markus Hagelin och Pavle Karacic. Noel Gustafsson och Martin Anglenius kom in i truppen istället.

Matchen inleddes med att lagen följdes åt fram till 5-5 efter åtta minuters spel. Erik Persson två mål för hemmalaget. Efter 10.30 var gästerna uppe i en tvåmålsledning, som Eskilstuna Guif lyckades kvittera efter kvarten spelad, varpå gästerna tog timeout.
Efter timeouten var det gästerna som tog kommandot i matchen. Laget gick upp till 10-7, Eskilstuna Guif kom visserligen upp till ettmålsunderläge innan gästerna gjorde ett nytt målmässigt ryck. I paus stod det 16-12 till bortalaget.
Eskilstuna Guif inledde andra halvleken med två snabba mål men hade svårt att komma närmare. Gästerna hade ledningen med tre mål stora delar av halvleken, vid ställningen 21-24 närmade sig dock Eskilstuna Guif fram till 23-24 innan 23-25 med tio minuter kvar.
Hemmalaget tog timeout och med 4.40 var man ikapp, 25-25. Lindesberg svarade dock än en gång, 26-25, en straffmiss av Eskilstuna Guif, och 27-25 för gästerna. Hemmalaget skapade spänning på slutet, 26-27 och fick en sista chans till kvittering, men Erik Perssons frikast i slutsekunderna träffade målramen och inte målnätet.
Härnäst väntar ännu ett allsvenskt motstånd då VästeråsIrsta kommer till Stiga Sports Arena på fredag.