Träningsmatch

RP IF - Eskilstuna Guif 25-32 (13-15)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Erik Persson 7, Mattias Windahl 7, Vasilije Kaludjerovic 5, Fredrik Gustavsson 3, Carl Gabrielsson 3, Noel Gustafson 2, Marko Roganovic 1, Jesper Hedar 1, Martin Anglenius 1, Kasper Larsson 1 samt Andreas Windahl 1.

Komfortabel seger mot RP
Fredagskvällens träningsmatch mot RP i Linköping slutade med en klar seger med 32-25.

Noterbart innan avkast var att bortalaget vilade en hel del ordinarie spelare av olika anledningar, men Fredrik Gustavsson fanns med i matchtruppen. I RPs mål stod Eskilstuna Guif-produkten Mattias Hildenborg från start, gästerna hade Marko Roganovic som ende målvakt i matchtruppen.
Gästerna gick snabbt upp till en 2-0-ledning efter varsitt mål av Erik Persson och Carl Gabrielsson. RP gick dock ikapp till 3-3, därefter följdes lagen åt till 5-5. Noterbart så långt var att bortalaget hade fem olika målskyttar. Laget följdes åt till 6-6, därefter drog hemmalaget upp till en tremålsledning, innan gästerna svarade för fyra raka mål och hade ledningen med 10-9.
RP kvitterade till 10-10, men därefter gjorde gästerna de två kommande målen. 12-10-målet inprickat på straff av comebackande Fredrik Gustavsson, hans första insats i comebacken i Eskilstuna Guifdressen. ”Gurra” satte även 13-11 stensäkert från 7 meter. Bortaledningen med två mål stod sig halvleken ut, 15-13 var paussiffrorna efter ett fint kantmål av Noel Gustafson i slutsekunderna av den första halvleken. Noterbart att hemmalagets trettonde mål sattes av Mattias Hildenborg.
Fredrik Gustavssons första spelmål gav 16-13, en ledning som snabbt växte till 18-13 och en mycket tidig timeout för RP följde. Bortalaget hade dock fortsatt kontroll på matchen, Erik Perssons femte mål gav 19-14, RP kämpade på men kom aldrig närmare än underläge med tre – 18-21 var ställningen då.
Fyra mål skiljde mellan lagen till Eskilstuna Guifs fördel när Zoran Roganovic lämnade in timeoutkortet för första gången, 25-21. Bortalaget fortsatte trumma på, ledde med 28-22 och RP lämnade återigen in timeoutkortet. Gästerna drog ifrån ytterligare till 30-22 efter timeouten. Kul att se Mattias Windahl idag som tog för sig fint när han fick rikligt med speltid och satte dessutom 7 mål. Därefter bytte lagen lite mål med varandra, men segern var aldrig riktigt i fara och när slutsignalen ljöd hade gästerna vunnit matchen med 32-25 efter en bra genomförd match. I andra var det inget snack om vart segern skulle ta vägen. Noterbart är att vår målvakt Marko Roganovic också fick göra ett mål, hans första i A-laget.