Träningsmatch

Skånela IF – Eskilstuna Guif 31-29 (16-17)
Målskyttar Eskilstuna Guif: Vasilije Kaludjerovic 5, Carl Gabrielsson 4, Filip Johansson 4, Jesper Hedar 3, Rickard Åkerman 3, Erik Persson 3, Noel Gustafson 2, Melker Norrman 2, Kasper Larsson 1, Eric Johansson 1 samt Andreas Windahl 1.

Skånela hemmaslog Eskilstuna Guif
Efter en jämn första halvlek med uddamålsledning lyckades inte Eskilstuna Guif hålla hela matchen ut. Fyra raka Skånelamål från 18.30 gav ett försprång som räckte till en seger med 31-29 för Märstalaget.
Noterbart innan avkast var att hemmalagets mål vaktades av Herdeiro Lucau, och att Robin Andersson Dickfors och Pavle Karacic fick ta hand om coachningen då Zoran Roganovic var upptagen med coach-utbildning.
Matchen fick en jämn start och lagen följde varandra till 5-5 efter 9 minuter, efter bland annat tre mål av Carl Gabrielsson i Eskilstuna Guif.
Skånela gick upp till en tvåmålsledning via två snabba mål, 7-5. Man hade även ledningen med 8-6 och 9-7, innan Eskilstuna Guif kvitterade till 9-9 kvarten in i matchen. Ingen riktig träff bakåt så här långt för något av lagen.
När Rickard Åkerman satte sitt tredje mål betydde det 11-10 till Eskilstuna Guif, det var första gången gästerna var i ledningen. Man ökade även på till 12-10 vilket ledde till att Skånela tog matchens första timeout.
Skånela reducerade snabbt till 11-12, men sedan drog gästerna ifrån till 14-11. Gästerna fick bättre träff bakåt och framåt gjorde Vasilije Kaludjerovic ett fint inhopp.
I ledning 15-12 drog gästerna på sig sin andra utvisning, Skånela utnyttjade situationen väl och vann utvisningen med 2-0, fortsatte att ha ett stim målmässigt och gick upp till uddamålsledning, vilket ledde till att Pavle Karacic lämnade in timeoutkortet för första gången för gästernas räkning, då hade vi spelat 28.14. Gästerna fick bra effekt av timeouten och avslutade första halvleken med två raka mål, det sista inprickat av Vasilje Kaludjerovic, hans fjärde.
Inför andra halvlek bytte Skånela målvakt. Två raka bortamål inledde den andra halvleken, sedan gick det dock trögare. Vid ledning 19-17 åkte Eskillstuna Guif på en utvisning, när man var fulltaliga var man fortsatt i ledning, dock bara med uddamålet, 20-19. Efter 7.50 var Skånela ikapp.
Eskilstuna Guif fortsatte ha uddamålsledningar men lyckades inte dra ifrån ytterligare då Skånela kvitterade hela tiden.
Efter 18.30 hade vi 25-25, då svarade Skånela för fyra raka mål. Ett ryck som skulle visa sig matchavgörande. Eskilstuna Guif försökte med en timeout vid 27-25 men det hade gått troll i spelet, framförallt framåt. Filip Johansson som återigen gjorde ett piggt inhopp på vänsterkanten med fyra mål fick avsluta målgörandet för gästerna och matchen när han satte 31-29.
Det är fortfarande försäsong och det finns såklart en del av slipa på för samtliga lag. Många spelare fick speltid i bortalaget även denna eftermiddag. Nästa träningsmatch för herrarna är borta mot RP Linköping nästa fredag, nya tag då!