Redbergslids IK - Eskilstuna Guif 24-26 (11-16)

Eric Johansson 6, Erik Persson 4, Andreas Windahl 3, Pavle Karacic 2, Rickard Åkerman 2, Melker Norrman 2, Carl Gabrielsson 1, Robin Andersson Dickfors 1,  Markus Hagelin 1, Kasper Larsson 1, Filip Johansson 1, Olle Österhall 1, Mattias Windahl 1.

Räddningar:

Marko Roganovic 2/3 67%

Daniel Freyr Andrésson 10/33 30%

Daniel Freyr Andrésson, Pavle Karacic, Rickard Åkerman, Markus Hagelin, Kasper Larsson, Eric Johansson och Andreas Windahl var säsongens första startsjua där Melker Norrman byttes in i försvar istället för Kasper. Mittblocket Hagelin/Norrman höll ihop försvaret strålande inledningsvis. Framåt gnuggades en hel del anfallsstarter som vi känner igen från förra säsongen men även en hel del nya grejer presenterades. Rickard Åkerman inledde målskyttet med ett fint genombrott. RIK hade inte skottsiktet inställt i början och efter tio minuter ledde Guif med 6-2. Resten av halvleken var desto jämnare och lagen gick till halvtidsvila med 11-16 på resultattavlan. Erik Persson gladde med välriktade och hårda skott som resulterade i fyra mål i första halvlek.

I andra halvlek är det RIK som bestämmer på planen. Avståndet krymper och det verkar bli en vändning. Men Guif håller huvudena kalla och lyckas hålla undan till en skön seger i Motala. Vid ställningen 23-25 med drygt tre minuter kvar byts Marko Roganovic in i målet och även Olle Österhall får a-lagsdebutera i slutet. Marko glimrar till med två viktiga räddningar och Olle avslutar med matchens sista mål i slutsekunderna.