Träningsmatch

IFK Skövde - Eskilstuna Guif 32-23 (18-8)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Carl Gabrielsson 5, Filip Johansson 4, Rickard Åkerman 3, Daniel Freyr Andrésson 2, Mattias Windahl 2, Melker Norrman 2, Robin Andersson Dickfors 1, Vasilje Kaludjerovic 1, Markus Hagelin 1, Erik Persson 1 samt Andreas Windahl 1.

Klar seger för IFK Skövde
Eskilstuna Guif föll även i den andra matchen i helgens träningsturnering. IFK Skövde vann med klara 32-23 efter att ha grundlagt segern med ett ryck målmässigt i upptakten på första halvleken.
Efter en jämn start hade vi 3-3 efter sju minuters spel. Så långt kändes Eskilstuna Guif mer påkopplade än under gårdagen.
En svacka för Eskilstuna Guif följde, Skövde tog tag i taktpinnen och ledde med 7-3 efter 11 minuter. En ledning man lyckades behålla, 9-6 efter en kvart, 11-7 efter 21 minuter. Skövde ryckte ytterligare i målprotokollet och efter att Guif satt sitt åttonde mål drygades ledningen ut ytterligare för IFK Skövde. 18-8 var siffrorna i paus. Noterbart så här långt var att Eskilstuna Guif hade åtta olika målskyttar i den första halvleken. Ett av målen inprickat av målvakten Daniel Freyr Andrésson. Efter en hyfsat pigg start var det återigen en kämpig halvlek sett med Eskilstuna Guif-ögon sett.
4.40 in i andra var det fortfarande 10 mål som skiljde mellan lagen- 20-10.
8.30 satte Daniel Freyr Andrésson sitt andra mål för denna söndag, då han reducerade till 21-13 i det tomma Skövdemålet.
Målmässigt var den andra halvleken jämnare än den första, 25-16 efter halva den andra halvleken efter bland annat ett piggt inhopp av Filip Johansson som satte tre säkra mål.
Eskilstuna Guif gick runt på rätt mycket folk när det visade sig att matchen var körd, Skövde ledde med 29-22 med ca 6 minuter kvar, till slut blev det 32-23 till IFK Skövde.
Helgens facit blev två klara förluster mot två tippade topplag i årets handbollsliga. Idag var kanterna Carl Gabrielsson och Filip Johansson målbäst hos Eskilstuna Guif. Försäsongen går vidare med en träningsmatch mot Skånela IF i Märsta nu på lördag.