Svt Nyheter
Bästa app på telefonen
Pay The Hippo

- Förlust senast i Lund, vad finns att säga om den matchen?
Vi inledde starkt och förde matchen fram till slutet på första halvleken. Därefter började vi slarva i båda ändarna av banan. Samtidigt som Lugi höjde sig och var effektiva
- Kommentar till Säsongen så här långt?
Inledningen har varit okej, framförallt positivt att vi tagit 6 poäng på bortaplanen. Några poäng till hade behövts för att vi ska vara nöjda med inledningen.
- Hur ser du på din egen säsongsinledning?
Den har också varit okej, inga riktiga toppar men heller ingen riktigt dålig insats.
- Bott i Eskilstuna lite längre än ett år nu, vad har du att säga om staden? Har du hittat några favoritställen?
Det är en fin stad, gillar speciellt att Eskilstunaån ringlar genom staden. Jag och min familj håller på att utforska när ledig tid finns. Olika ställen kring mälaren är i topp hittills.
- Ni har fått in Melker Norrman på din position, vad finns att säga om honom?
Finns bara bra saker att säga om Melker, härlig och ambitiös kille som har framtiden för sig!
- HK Malmö väntar på fredag, vad har du att säga om det motståndet?
En tuff match! Malmö är som oftast stabila och har ett riktigt bra försvars och målvaktsspel.
- Ni har än så länge bara vunnit på bortaplan. Slump? Eller hittar du någon anledning till att ni har 3/4 bortavinster och ingen hemmavinst så här långt?
Vi har kanske spelat lite mer avslappnat på bortaplan, varför vet jag inte.
- Vad har du att säga om Zoran Roganovic som tränare?
Tycker att Zoran är duktig på att utveckla våra individuella kvalitéer och att få samtliga i truppen att känna sig delaktiga!
- Finns det någon spelare vi ska ha extra koll på i Eskilstuna Guif i fredagens match?
Nej, ni får hålla koll på när hela laget gör en gedigen kämpainsats!
- Någon hälsning till Guif-fansen?
Att vi saknar alla fans i arenan och att vi längtar till att få spela inför mycket publik igen!

Förlust mot HK Malmö
HK Malmö vann med klara 30-21 mot Eskilstuna Guif i fredagens match i handbollsligan.
Ett skadedrabbat hemmalag mötte en av guldfavoriterna i HK Malmö och släppte fram debutanten Albin Ahlin. Marko Roganovic fick chansen från start i mål.
Första målet i matchen dröjde till 1.50 då gästerna spräckte 0-0-läget. Efter 5.10 var det dags för matchens första Eskilstuna Guif-mål då Erik Persson reducerade till 1-2. Malmö drog ifrån till 1-4 efter sju minuter. Hemmalaget hade svårt att ta sig igenom försvaret, när de gjorde det så stod Dan Beutler i vägen.
Efter 11.30 stod det 3-6 och Eskilstuna Guif tilldömdes en straff. Dessvärre sett med våra Eskilstuna Guif-glasögon så satt den straffen i ribban. 3-7 följde i anfallet efter.
14.31 drabbades Eskilstuna Guif av sin andra utvisning i matchen. Då stod det 4-8. Malmö drog på sig sin första utvisning efter 15.26. 5-9 var ställningen när båda lagen var fulltaliga.
Malmö drog ifrån till 11-5 och Zoran Roganovic lämnade in det gröna timeoutkortet då vi spelat 19.56.
Fredrik Gustavssons andra mål betydde 6-11, Marko Roganovic svarade för en finfin räddning men ett missat inspel i anfallet efter blev kontring och ännu ett mål i baken. Nu drog gästerna ifrån ytterligare, efter 24.10 hade vi 7-14.
När paussignalen dånade över Stiga Sports Arena hade Malmö gått upp till en åttamålsledning, 9-17.
De första tio minutrarna av andra halvlek slutade 4-4. Främst utmärkte sig Marko Roganovic som svarade för en del riktigt svettiga räddningar.
Hemmalaget drabbades av en målmässig svacka från minut 40. Eric Johansson satte en straff, annars var det Malmö som gjorde en del mål, även om Marko Roganovic fortsatte visa sig på styva linan med några ytterligare räddningar. Med 10 minuter kvar stod det 15-26 i matchen och Malmö tog timeout och passade på att byta ut sin storspelande målvakt Dan Beutler.
Eskilstuna Guif började producera en del mål igen efter svackan målmässigt, även om inhoppande Ebbe Håkansson även han gjorde en del bra räddningar i bortamålet.
Med 4.20 kvar var det 19-29 efter att Eric Johansson hittade rätt med sitt åttonde mål. De avslutande minuterna vann sedan Eskilstuna Guif med 2-1, således 21-30 när slutsignalen kom.
Eskilstuna Guif får ta nya tag om en vecka då det väntar svårast möjliga uppgift i handbollsligan, serieledaren IFK Kristianstad på bortaplan.

För tillfället finns det inget att visa här.