32

Önnereds HK - Eskilstuna Guif 32-27 (13-13)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 6, Rickard Åkerman 4, Melker Norrman 4, Robin Andersson Dickfors 3, Mattias Windahl 3, Carl Gabrielsson 2, Markus Hagelin 2, Erik Persson 2 samt Andreas Windahl 1.

Matchutveckling:

1-10 min 4-5 11-20 min 5-4 21-30 min 4-4 31-40 min 5-5 41-50 min 7-4 51-60 min 7-5

På fredag är det åter igen dags för match för Eskilstuna Guifs herrar. Efter den härliga segern mot Kristianstad är det dags för en ny bortamatch. Denna gång går resan till Göteborg och match mot Önnered. David Sundgren kollade läget med en av förra matchens stora förgrundsfigurer, Vasilije Kaludjerovic.

Bästa hemsida: Guif.nu

Vad tycker du om förra matchen mot IFK Kristianstad?
Jag tycker att vår lagmoral gjorde att vi förtjänade att vinna. Spelar vi så här med den här lagmoralen kan vi vinna mot alla lag i handbollsligan.

Vad tycker du om säsongsstarten för laget så här långt?
Jag tycker att vi börjat bra, och i bortamatcherna har vi i visat att vi inte är en ”outsider”. Vi måste vara fokuserade I alla matcher.

Vad tycker du om din egen start på säsongen?
Jag tycker det gick bra i alla träningsmatcherna, och jag började säsongen bra. Sedan var jag tvungen att vila en stund på grund av en mindre skada men nu det okej igen.

På fredag väntar match mot Önnered. Hur går dina tankar inför den matchen?
Önnered är ett bra lag. För oss är alla matcher väldigt viktiga och jag hoppas att vi vinner den matchen med.
Vad tycker du om handbollsligan i stort, är det en bra serie?
Jag tycker att handbollsligan är en bra liga där det spelas snabb och modern handboll.

Du har varit i Eskilstuna Guif i lite mer än ett år nu, vad är det bästa med att representera klubben?
Guifhjärtat när vi spelar matcher och det är bra grabbar jag spelar med utanför planen.

Har du några favoritplatser I Eskilstuna?
När jag har tränat klart gillar jag att sitta på en bänk vid Eskilstunaån och koppla av, det är väldigt fint där.

Ni har vunnit fyra av fem bortamatcher men förlorat alla hemmamatcher så här långt, vad beror det på tror du?
Det är svårt att förklara men jag tror vi kommer att bli ännu mer motiverade när vår hemmapublik kommer tillbaka till arenan.

Har du något jobb/annan sysselsättning vid sidan av handbollen?
Jag har inget annat jobb just nu, det är fullt fokus på handbollen.

Något du vill hälsa till Eskilstuna Guif-fansen?
Vi behöver allt stöd under den här tiden, vi vet att alla har det svårt under den här tiden Coronaviruset är här. Jag vill passa på att tacka för alt stöd och jag hoppas vi kan bjuda tillbaka på bästa möjliga sätt på planen.

Förlust mot Önnered
Eskilstuna Guif lyckades inte följa upp förra veckans seger mot IFK Kristianstad utan föll mot Önnereds HK i fredagens match i handbollsligan med 32-27.
Daniel Wigö gjorde comeback efter sitt uppehåll på 3 år i den för dagen vita Eskilstuna Guif-tröjan.
Matchen inleddes med varsitt mål från linjen, Markus Hagelin gav Eskilstuna Guif ledningen.
Efter 3.40 hade Eskilstuna Guif gått upp till 3-1, då man drabbades av matchens första utvisning och Önnered fick en straff som förvaltade. Precis efter att Eskilstuna Guif blivit fulltaligt hade vi 4-4 på resultattavlan.
Förra matchens matchvinnare Rickard Åkerman hittade rätt för tredje gången när han satte 6-5 till Eskilstuna Guif 12 minuter in i matchen. Lagen följdes åt i målprotokollet, första gången Önnered hade ledningen var vid 9-8, även den gången svarade Eskilstuna Guif då Robin Andersson Dickfors satte sitt första mål för den här säsongen.
Vid ställningen 9-9 och 19.43 spelat tog Önnered matchens första timeout. En riktigt fartfylld match så här långt med rätt heta känslor åt bägge håll. Eskilstuna Guif fick en riktigt fin period stax efter timeouten och gick upp till tremålsledning när vi hade spelat 23 minuter.
26 minuter in i matchen fick Daniel Wigö sina första minuter i comebacken.
Önnered kom tillbaka målmässigt och efter 27 minuter efter en del tekniska fel/målvaktsräddningar var man ikapp, 12-12.
28.07 tog Eskilstuna Guif sin första timeout. Eric Johansson gjorde 13-12 strax efter timeouten. I slutet av halvleken träffades Daniel Freyr Andrésson av en boll i huvudet och Marko Roganovic fick ta plats i buren. Önnered hann med att kvittera strax innan paus, således 13-13 efter en match med högt tempo som kändes väldigt oviss.
Marko Roganovic inledde med en parad i andra halvlek, i det efterföljande anfallet drabbades Önnered av sin första utvisning i matchen, och Eskilstuna Guif tilldömdes en straff. En straff som dock räddades. Precis efter att Önnered blivit fulltaliga var ställningen 15-14 till hemmalaget.
Lagen följdes åt till 16-16, innan Önnered gjorde två raka mål. Eskilstuna Guif gav dock inte upp, 18-18 efter 9.30. Eskilstuna Guif gjorde även 19-18, men det kvitterade Önnered snabbt.
42.12 ledde Eskilstuna Guif med 20-19 och drabbades av en utvisning, där gjorde värdarna 20-20. Önnered passade på att byta målvakt, Mattias Skogberg fick chansen . Ett målvaktsbyte som skulle visa sig lyckat med facit i hand.
46.04 hade Önnered gått upp till 22-20, och Eskilstuna Guif tog timeout. Det efterföljande anfallet gav inget mål, och 23-20 följde istället.
Eskilstuna Guif hade nu svårare att hitta nätet. Med tio minuter kvar stod det 26-22. Eskilstuna Guif kom dock närmare. Med 5.25 kvar var det bara ett mål som skiljde mellan lagen, då tilldömdes Önnered ett straffkast och fick med sig en utvisning. Straffen gick i mål, och Önnered gjorde även två mål till efter det och 29-25 och ny Eskilstuna Guif-timeout med mindre än fyra minuter kvar.
Eskilstuna Guif lyckades dessvärre inte att komma närmare i målprotokollet och till slut blev det en förlust 27-32.
Nu väntar ett litet uppehåll innan Eskilstuna Guif tar nya tag med en hemmamatch mot Varberg 11 november.