Yrke/sysselsättning vid sidan av handbollen: Student. Datavetenskapliga programmet på Mälardalens högskola. Klar till sommaren.
Favoritidrottsman/kvinna: Carolina Klüft
Bästa resmål/drömresmål: Skulle vilja åka till Kina, det vore coolt
Bästa hemsida: aftonbladet.se, läser om Trump och Biden dagligen (skratt).

Nu har det varit spelledigt ett tag, hur har ni lagt upp ”ledigheten?”
Lite lugnare tempo förra veckan, då vi haft lite förkylningar och småskador. De förkylda har testats och har negativa provsvar. När vi har kunnat träna ordentligt har vi kört på hårt!
Kristjan Andrésson och Tomas Svensson gästade varsin träning i veckan. Har du nåt att säga om det?
Tomas är ju involverad i klubben med bland annat fokus på målvakterna. Vi kände att det vore kul för dem som inte haft Krille som tränare att få ha honom någon gång, så vi frågade honom om han ville ställa upp. Kul både för dom och oss spelare med deras medverkan. De är väldigt kunniga så det blir bra kvalitet på träningen när de leder den.
Förlust senast nere i Göteborg. Vad finns att säga om matchen mot Önnered?
Vi slarvade alldeles för mycket. Vi blev lite för provocerade av både motståndare och domare i den matchen. 16-17 tekniska fel vinner man inga matcher på tyvärr.
Vad tycker du om er säsong så här långt?
Den är okej. Hallby och Önnered tycker jag att vi borde vunnit mot om vi ska gå till slutspel eller slippa kvalspel. Vi har många bra matcher mot lag som ligger före oss i tabellen. Vi kan spela handboll, det är bara att kolla på Kristianstadsmatchen. Vi behöver bli noggrannare tycker jag. Vi har bara en säsong tillsammans, och fått några nya inför i år. Det blir bättre dag för dag tycker jag. Vi ser ljust på det- Så länge vi lär oss saker hela tiden kommer det gå bra till slut.
Hemmamatch mot Varberg, hur går dina tankar inför den matchen?
Det är lite som mot Önnered, ett lag som slår underifrån. De har en del nya spelare och tappat en del spelare. Det är viktigt med fokus i 60 minuter och att vi inte slarvar så mycket som vi gjorde sist. Mot de lagen som ligger där vi ligger och under oss är det fokus som gäller, att vi håller god ton och tempot uppe genom hela matchen.
Du har precis gjort säsongsdebut, hur hittar du drivet att fortsätta satsa efter alla skador du haft?
Jag tycker det är kul fortfarande. Vi blir inte miljonärer av att spela. Jag tycker fortfarande att handbollen är jäkligt kul. Så länge jag känner att jag bidrar och inte kroppen säger stopp tänkte jag fortsätta spela. Hela familjen tycker det är kul, både min fru och mina barn. Får se hur länge det blir jag spelar, om det blir längre än den här säsongen eller ej, det visar sig.
Äldst i laget den här säsongen. Hur ser du på den saken?
Jag har haft en ledarroll ganska många år nu även när jag inte var äldst i laget.  Vi äldre försökte och försöker hjälpa de yngre i laget. Som till exempel att se saker som de kanske inte ser och stötta dem mentalt. Det är kul att hjälpa till på det sättet. I år hjälper jag ”barnen” med läxorna , Olle Österhall och Marko Roganovic behöver hjälp med matteläxan (skratt).
Ditt uppdrag som assisterande tränare till Zoran Roganovic, hur fungerar det uppläget rent praktiskt?
Försöker vara med och hjälpa till, Zoran styr en hel del hur vi ska spela med många intryck från Balkan. Jag bistår honom i hans filosofi och taktik som jag tycker är bra. Sen pratar vi förstås mycket om lag, spelare och utvecklingen inom laget med mera, med mera.
Spelat i klubben väldigt länge nu. Vad är det bästa med att representera Eskilstuna Guif?
När jag var liten och spelade i föreningen var det jättehäftigt att kolla på A-lagets matcher. Dagens ungdomar tycker att det är kul att se oss. Det blev Guif för att de var bäst i stan på handboll. Det är kul att ha varit den lilla killen som kastade lite bollar i halvlek och springa ut och ta autografer efter matcherna, och nu spela själv i samma klubb.
Långa bussresor, vad gör du helst när du reser med laget?
Då jag är äldst i laget denna säsong ligger jag längst bak i bussen – många säten för mig själv - och kollar mobilen eller tar fram datorn, då pluggar jag eller tittar på någon film eller serie.
Finns det något du skulle vilja ändra på inom handbollen, någon regel eller dylikt?
Den nya 7 mot 6-regeln. De lagen som har lite svårt att spela 6 mot 6 har fått en chans att spela 7 mot 6 istället. Tycker vi ska återgå till den gamla 7 mot 6-regeln att bara västspelare får bytas in och inte vem som helst på bänken.
Har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?
Titta på våra matcher, stötta oss i den mån det går, så ses vi i Stiga när det blir aktuellt!

Höjdpunkter:

Höjdpunkter Varberg hemma

Segerfirande:

Eric och Eriks skytte grundlade första hemmasegern
Eskilstuna Guif fick äntligen känna på hur det är att vinna en hemmamatch i handbollsligan då Varberg besegrades med klara 32-25 efter att Eric Johansson stänkt in 10 mål och Erik Persson 9 ”kassar” för Eskilstuna Guif.
Daniel Freyr Andrésson saknades på grund av ögonskadan från förra matchen, Robin Andersson Dickfors saknades även han. Sebastian Westerlund debuterade i handbollsligan och tog plats som reservmålvakt bakom Marko Roganovic.
Även innan herrarnas match hyllades Robert Tigerfalk.

Wigö mot VarbergVarberg gjorde matchens första mål, en ledning som Eric Johansson kvitterade snabbt för Eskilstuna Guif ca 1.30 in i matchen.
Vid ställningen 2-2 6.29 in i matchen drabbades Varberg av matchens första utvisning. Eskilstuna Guif gjorde 3-2 innan man själva drog på sig sin första utvisning i matchen i samband med 3-3-målet för gästerna. Eskilstuna Guif fick med sig två utvisningar till och drog ifrån till 6-3 innan fulltaligt Varberg.
Eskilstuna Guif hittade flytet och gick upp till 8-3 och Varberg tog matchens första timeout 12.44 in i matchen. Försvarsspelet var riktigt tajt och fokuserat så här långt.
Efter timeouten svarade gästerna för två raka mål, innan Eskilstuna Guif hittade flytet igen och gick upp till 11-5.

Eskilstuna Guif fortsatte att ha bra go och målet fram 13-6 var en riktigt snygg och väl avvägd lobb av Daniel Wigö, hans första mål sedan comebacken. Vi hade då spelat 20.20 av matchen.
Hemmalaget var fortsatt i förarsätet och 27 minuter in i första halvlek stod det 17-9 då Erik Persson hittade nätet för sjätte gången i kvällens match. Lagen gjorde varsitt mål innan paussignalen ljöd. I slutskedet gjorde Fredrik Gustavsson en makalös knorr men dessvärre för hans och Eskilstuna Guifs del så hade paussignalen redan gått.
Varberg gjorde andra halvlekens första mål, likt i den första så svarade Eric Johansson för Eskilstuna Guif.
Norrman mot Varberg
Varberg var något mer distinkta i upptakten på andra och 34 minuter in hade hemmaledningen krympt till 19-15.
Eskilstuna Guif gjorde 20-15, fick med sig en utvisning i samband med målet, och gjorde 21-15 och fick en ny utvisning med sig. När sedan utvisningarna var avklarade stod det 21-16.
Varberg gav inte riktigt upp och med sjutton minuter kvar stod det 24-19 efter att Eric Johansson hittat målet för sjunde gången.
Eric Johansson fortsatte att stänka in skott och hans nionde för denna kväll betydde 26-20 och Varberg tog sin sista timeout med 13 minuter kvar. Efter timeouten var det nästa Eriks tur att ta upp målgörandet igen efter den lyckade första halvleken. Två raka Erik Persson-mål gav oss 28-20.
I samband med 29-23-reducering för Varberg drog Eskilstuna Guif på sig en utvisning med sex minuter kvar, en utvisning som dock blev mållös.
Eskilstuna Guif hade sedan full kontroll och kunde gå segrande ur kvällens match med 32-25. Noterbart från slutskedet av matchen är att med minuten kvar fick Albin Ahlin begå sin debut i handbollsligan.
Härnäst väntar Redbergslid, även det på hemmaplan, den matchen spelas nu på måndag.