IK Sävehof

25

IK Sävehof - Eskilstuna Guif 25-16 (14-8)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 3, Martin Anglenius 2, Rickard Åkerman 2, Markus Hagelin 2, Carl Gabrielsson 1, Robin Andersson Dickfors 1, Vasilije Kaludjerovic 1, Erik Persson 1, Mattias Windahl 1, Andreas Windahl 1 samt Fredrik Gustavsson 1.

Matchutveckling: 1-10 min 6-4 11-20 min 5-3 21-30 min 3-1 31-40 min 4-3 41-50 min 3-2 51-60 min 4-3

Inför Sävehof med Olle Österhall

Eskilstuna Guif tar sikte på en ny match i handbollsligan. Denna gång väntar Sävehof i Partille.

Videointervju:

David Sundgren kollade läget med A-lagets yngsta spelare Olle Österhall inför måndagens match.

31 Olle Österhall 1920x1080

Snabba fakta
Olle Österhall
Tröjnummer 31
Niometersspelare
Yrke/sysselsättning vid sidan av handbollen: Jag pluggar samhälle och beteende - andra året på gymnasiet
Bästa hemsida: handbollskanalen

- Kommentar till förra matchen, förlust mot Redbergslid!
Tycker väl inte att vi är med från start när domaren blåser igång utan det blir istället att vi får jobba i uppförsbacke i andra halvlek. Men vi gör en bättre andra halvlek och repar våra fel men det räckte inte hela vägen.
- Vad tycker du om er säsongsstart?
Den har varit lite upp och ner men mestadels bra tycker jag!
- Din egen start på säsongen?
Den har väl vart lite som lagets start på säsongen, lite halvknackig men tycker ändå de senaste matcherna att jag gjort det lite bättre men jag är inte nöjd.
- Sävehof väntar på bortaplan, vad tror du om den matchen?
Jag tror det kommer bli en tuff match mellan två lag som vill plocka hem två pinnar. Så jag tror att det kommer bli en väldigt bra match med mycket fajt.
- Yngst i laget, hur ser du på den saken?
Det är egentligen inget speciellt tycker jag.
- Vad gör du helst när du är helt ledig från handbollen?
Gillar att vara ute i skogen men även att spela golf eller padel
- 31 är ett rätt udda tröjnummer, finns det någon tanke bakom det?
Det stämmer (skratt), har egentligen burit numret 21 genom hela min karriär och det var väl för att min idol hade det numret men kände väl att jag ville ha ett nummer som jag personligen blir ihågkommen som.
- Hur skulle du beskriva Zoran Roganovic som tränare?
En väldigt bra tränare som vill allas bästa. En tränare med mycket vilja och engagemang
- Du har representerat Eskilstuna Guif i hela din karriär, ny i A-laget från i år. Vad är det bästa med representera klubben?
Det är nog att det är en förening som jag stått nära ända sedan jag var liten och att representera Eskilstuna Guif eller ett landslag är för mig samma sak. Så det finns väldigt mycket kärlek till klubben.
- Om du fick en egen mållåt som skulle spelas när du gör mål, vilken låt hade du valt?
Skulle nog ändå säga den officiella Eskilstuna Guif låten, det hade vart ballt.
- Hur går det att kombinera gymnasiestudier med handbollsspel?
Det går bra tycker jag, missar några timmar i skolan i veckan men de jobbar jag ikapp vid andra tillfällen och har en väldigt bra kontakt med skolan så det går jättebra att kombinera
- Finns det något du skulle vilja ändra på inom handbollen, någon regel eller dylikt?
Det enda jag skulle vilja ändra på är 7-6 regeln för får man en utvisning tycker jag man ska straffas för det.
- Har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?
Håll ut, vi saknar er!

Blytung förlust i Partille
IK Sävehof vann med klara 25-16 i måndagens handbollsligamatch.
Sävehof tog ledningen med 1-0, en ledning Eric Johansson kvitterade till 1-1 efter 2 minuter.
Efter 7 minuter hade vi 4-2 till hemmalaget. Eskilstuna Guif reducerade, men Sävehof hade ständiga svar och Eskilstuna Guif lyckades inte komma närmare än ett.
Vid ställningen 8-6 och 15.39 spelat drabbades Sävehof av sin andra utvisning i matchen. Carl Gabrielsson reducerade till 8-7 men därefter blev det riktig måltorka för Eskilstuna Guif. Sävehof gick upp till 12-7, Eskilstuna Guif försökte med en timeout.
Vid ställningen 13-7 och 23.44 spelat drabbades Sävehof av en utvisning, blott 35 sekunder efter den första utvisningen ådrog man sig en utvisning till. Skulle detta vara vändningen? Nej, 6 mot 4-spelet blev mållöst åt bägge håll.
Eskilstuna Guif bytte in Marko Roganovic i målet. Det tog 12 minuter efter det sjunde målet innan Eskilstuna Guif gjorde sitt åttonde mål i matchen då Erik Persson satte bollen. Sävehof gjorde därefter första halvlekens sista mål och gick till pausvila med ledning 14-8 efter en tung första halvlek med våra Eskilstuna Guif-ögon sett.
Martin Angelenius reducerade tidigt till 14-9, men jämnare än så blev det inte.
6.30 hade vi 17-10 till IK Sävehof. Marko Roganovic gjorde det helt okej i Eskilstuna Guif-målet men framåt var det fortsatt rejält kämpigt. Nu var de tekniska felen mindre men hemmalagets målvakt Bertram Obling stod i vägen när det skulle göras mål, samtidigt som bolltempot var riktigt lågt.
42.32 spelat och 19-12 på resultattavlan och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout. Den tredje timeouten togs vid ställningen 23-13 til hemmalaget med 8 minuter kvar.
Med fyra minuter kvar byttes Bertram Obling ut i hemmamålet, han hade då 59% i räddningsprocent. Då var ställningen 24-14. Till slut blev det 25-16 efter att Eric Johansson hittat målet för tredje gången i matchens slutsekunder.