IK Sävehof

36

Eskilstuna Guif - IK Sävehof 22-36

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 4, Erik Persson 3, Carl Gabrielsson 3, Andreas Windahl 3, Pavle Karacic 3, Linus Gustavsson 2, Melker Norrman 2, Jesper Hedar 1, Kasper Larsson 1

Efter den efterlängtade segern senast går handbollsligan vidare med en ny hemmamatch för herrarna. Förra matchen gjorde Kasper Larsson comeback efter skada, David Sundgren kollade läget med honom inför matchen mot Sävehof på tisdag!

Idrottsförebild: Har ingen speciell

- Tillbaka efter skada och seger direkt mot Alingsås, vad har du att säga om den matchen?

Väldigt skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen. Självklart kul för egen del att spela match igen efter ett skadeuppehåll. Vi spelar otroligt bra bakåt i första halvlek, men framåt finns det lite mer att hämta om man ska vara lite kritisk. Hur som helst gött med 2 poäng

- Vad finns att säga om er säsong så här långt?

Lite upp och ner skulle jag säga. Serien är väldigt jämn denna säsong och alla matcherna betyder otroligt mycket i nedre delen av tabellen. Men tycker vi borde kunna ha haft fyra poäng till!

- Du lirar i nummer 17, finns det någon anledning till det?

Alltid spelat i nummer 11 egentligen i ungdomsåren, men svårt att säga det till Tholin när jag blev uppflyttad i A-laget...

- På tisdag väntar Sävehof, vad har du att säga om det motståndet?

Duktiga spelare på alla positioner. De spelar ett lite högre försvarspel, som vi hade problem med senast. Det gäller för oss att vara noggranna och röra oss mycket utan boll. Annars blir det tufft om man ska starta med egen studs hela tiden.

- En del gamla USM-motståndare/gamla U-landslagskollegor lirar i Sävehof, är det något du tänker på?

Nej, inte under matchens gång. Sen är det såklart alltid roligt att träffa kompisar man inte ser så ofta annars. Men det tar man innan/efter matchen.

- Eskilstunakille från början, har du någon favoritplats i Eskilstuna?

Nej, ingen speciell egentligen. Finns många fina platser!

- Vad önskar du dig i julklapp?

Fler poäng!

Blytung förlust mot IK Sävehof
IK Sävehof vann med klara 36-22 i tisdagens match i handbollsligan i Stiga Sports Arena.
Truppnyheterna inför kvällens match var att Linus Gustavsson gjorde säsongsdebut efter sin skada och bröderna Windahl kom åter i laget efter frånvaron senast.
Sävehof fick en pangstart i matchen och ledde med 3-0 innan Eric Johansson reducerade till 1-3. Bertram Obling som var otäckt bra i Sävehofs mål senast fortsatte på storspelet från den matchen. Sävehof gick upp till 6-1 efter 8.02.
Rune Schröder var även han en stor förgrundsfigur hos bortalaget. När han gjorde 8-3 för gästerna var det hans femte mål.
Eskilstuna Guif kröp fram till 6-9, men Sävehof svarade för två raka mål. Eskilstuna Guif straffades hårt när det blev tekniska fel och hade visst motflyt med en del skott i målramen.
Efter 20.15 tog Sävehof sin och matchens andra timeout vid ställningen 8-11. Eskilstuna Guif kom så pass nära som 9-11 direkt efter timeouten, innan Sävehof kom in i matchen igen. Man gick upp till 9-13, Erik Persson smet emellan med 10-13, innan gästerna gjorde tre mål i följd och ledde således i paus med 16-10.
Andra halvlek inleddes med två raka bortamål innan Pavle Karacic reducerade till 11-18.
Med tio minuter spelat av andra halvlek skiljde det tio mål mellan lagen, en tiomålsledning som växte ytterligare. Med Kvarten kvar stod det 14-27. Det var såklart avgjort. Vid ställningen 15-27 fick Sebastian Westerlund hoppa in och stå sina första minuter i handbollsligan.
Övrigt noterat i slutet av matchen var att Carl Gabrielsson gjorde tre mål och Linus Gustavsson fick göra två mål i säsongsdebuten. Till slut blev det 14 mål upp för gästerna, 22-36.
Nu är det bara att ta nya tag, härnäst väntar superviktigt bortamöte mot Redbergslid på måndag.

För tillfället finns det inget att visa här.