HK Malmö - Eskilstuna Guif 27-32 (19-13)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Eric Johansson 8, Erik Persson 7, Fredrik Gustavsson 6, Marcus Ekman 4, Pavle Karacic 3, Rickard Åkerman 2, Marcus Ekman 1 samt Olle Österhall 1.

Kort inför HK Malmö med "Gurra"

Omstarten blev bästa möjliga med två nya poäng mot IFK Kristianstad. Nu är det dags för nytt skånskt motstånd för Eskilstuna Guifs herrar då bussen styr ner till Malmö. David Sundgren kollade läget med Fredrik Gustavsson inför söndagens match i handbollsligan.

Hur ser du på förra matchen, seger igen mot IFK Kristianstad!

Riktigt skönt att börja med en vinst direkt. Vi har tränat hårt under hela januari och förberett oss. Bra att vi får en vinst direkt för självförtroendet. Själva matchen tycker jag vi kommer helt rätt in i med vårat försvarspel där vi sätter en bra grund.

Nu väntar serieledarna HK Malmö på bortaplan. Hur ser du på den uppgiften?

Blir såklart en tuff match. Men det kommer alla matcher som är kvar att vara. Det gäller att vi kommer väl förbereda och tror på vår plan.

Hur ser du på er säsong så här långt?

Vi har blandat en hel del med bra och mindre bra insatser. Tycker absolut att vi har mycket mer i oss än vad vi har fått ut på banan.

Hur tycker du att det har fungerat för egen del under säsongen?

För min egen del så har jag inte alls kommit upp i nivå och är väldigt missnöjd med vad jag har presterat, om jag ska vara helt ärlig.

Tankar kring resterande delen av årets säsong i handbollsligan?

Jag tror att avslutningen av denna säsong så kommer vi ge allt i varje match. Vi har visat att vi kan spela bra handboll och det ska vi fortsätt att göra. Träna hårt och komma förberedda till varje match som kommer. Det kommer vara otroligt viktigt nu

Mästerlig andra halvlek ordnade härlig bortaseger
Eskilstuna Guif imponerade stort då man besegrade HK Malmö på bortagolv med 32-27 efter att ha vunnit den andra halvleken med 18-9 (!).
Robin Andersson Dickfors saknades på grund av sjukdom, annars fick samma lag som hemmabesegrade Kristianstad chansen i kvällens match.
Daniel Freyr Andrésson började med en räddning, och Pavle Karacic fick äran att göra söndagens första mål. Efter fem minuters spel hade vi 2-2, därefter gick Malmö upp till två mål upp, 4-2. Malmö ledde även med 5-3, 6-4 och 8-6.
Efter 16.25 hade Eskilstuna Guif kommit ikapp till 8-8, Malmö gjorde då ett målmässigt ryck till 11-8 och Eskilstuna Guif tog matchens första timeout. Tid 19.09. Efter timeouten fick Marcus Ekman sina första minuter på planen efter sitt långa skadeuppehåll, och blev tämligen snabbt målskytt då han reducerade till 10-12.
När Malmö ledde med 14-12 testade Eskilstuna Guif ett målvaktsbyte då Marko Roganovic tog plats mellan stolparna. Malmö drog dock ifrån ytterligare i målväg och hade 16-12 när man tog sin första timeout i matchen. När paussignalen ljöd ledde man med klara 19-13.
I andra halvlek tog åter Daniel Freyr Andrésson plats i Eskilstuna Guifs målbur. Eskilstuna Guif fick den bästa starten på andra halvleken med två raka mål, bägge inprickade av Eric Johansson. Kassem Awad satte dock 20-15.
Efter 37.35 stod det 22-18 till HK Malmö men känslan var att Eskilstuna Guif var påkopplade på ett helt annat sätt, Daniel Freyr Andrésson och försvaret var rejält taggade. Två raka bortamål följde och HK Malmö tog sin andra timeout i matchen, tid 40.26.
Med kvarten kvar ledde HK Malmö med 24-22, Eskilstuna Guif fortsatte fira stora triumfer och med tio minuter kvar var det likaläge, 26-26. Eskilstuna Guif tog även ledningen med 27-26 och Malmö tog sin sista timeout i matchen med nio minuter kvar.
Daniel Freyr Andrésson räddade det efterföljande Malmö-skottet och Eric Johansson utökade gästernas ledning till 28-26.
Med 53.13 spelat drabbades Eskilstuna Guif av en utvisning. Ännu en räddning och Marcus Ekman drygade ut ledningen till 29-26. Erik Perssons vänsterarm hade varit het i första halvlek, och nu när matchen skulle avgöras blev den stekhet igen. Två raka Erik Persson-mål av oss 31-26 med tre minuter kvar av matchen! Marcus Ekman gjorde 32-26 och den härliga skräll-segern var ett faktum. Till slut blev det 32-27 till Eskilstuna Guif som verkligen har fått en pangstart på handbollsåret 2021!