IF Hallby - Eskilstuna Guif IF 25-30 (10-13)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Erik Persson 7, Eric Johansson 7, Pavle Karacic 4, Robin Andersson Dickfors 4, Marcus Ekman 2, Rickard Åkerman 2, Kasper Larsson 2 samt Melker Norrman 1.

Marcus Ekman inför bortamatchen mot Hallby.

Du har nu spelat ett par matcher efter lång skadefrånvaro. Hur har känslan varit att spela match igen?

Jag känner mig otroligt glad att kunna spela handboll igen. Att vara skadad kan verkligen vara påfrestandade vissa perioder. Men efter allt slit med rehab o vad det innebär är det verkligen kul att vara tillbaka på planen. Sen att vi har spelat bra handboll merparten av matcherna är extra kul.

Hallby på bortaplan borta. Tankar inför matchen?

Hallby kommer bli en tuff uppgift. Om jag inte minns fel nu så har vi aldrig vunnit mot Hallby på 4 möten oss emellan. De är ett starkt lag som är duktiga tillsammans, kontringsnabba och i en mycket bra form. Nu har de förmodligen haft en speciell uppladdning inför imorgon då de haft corona fall i laget. Men det tror jag kommer göra att de är extra laddade och utvilade inför morgondagens match.

Vilken detalj i spelet blir viktigast för att ni ska gå segrande ur duellen?

Vi behöver vara noggranna i vårt anfallspel, där tror jag nyckeln ligger. Vi får inte låta dem kontra på oss och göra de lätta målen. I övrigt handlar det om att studsa tillbaka efter två förluster med lite mindre bra spel från vår sida.

Hur vill du att matchbilden ska vara?

Jag hoppas att vi kan ta kontroll över matchen i ett tidigt skede. Inte nödvändigtvis resultatmässigt direkt men att vi är kompakta bakåt och att de inte får kontra på oss. En halvtidsledning med ett par bollar är att önska, som vi sen kan jobba vidare på i andra halvlek och förhoppningsvis rycka med ett par bollar till. Men som vi vet är Hallby ett krigarlag och ger sig sällan även om de ligger under. Högst troligt är att det blir en jämn match under 60 minuter. Vi ska vara förberedda på allt som kan tänkas hända.

Slutspelshoppet lever efter skön seger i Jönköping
Eskilstuna Guifs herrar lyckades äntligen besegra Hallby i handbollsligan. Efter ett bra försvarsspel och tungt skytte besegrades Jönköpingsgänget på bortaplan med 30-25 (13-10).
Markus Hagelin och Melker Norrman var åter i Eskilstuna Guifs matchtrupp efter att ha varit sjuka senaste matchen.
Hallby började med boll, efter en räddning från Daniel Freyr Andrésson och ett tekniskt fel från Hallby gjorde Pavle Karacic 1-0 till Eskilstuna Guif. Därefter vände Hallby på matchen till en 3-1-ledning, men Eskilstuna Guif gick upp till oavgjort och hade en riktigt bra period.
12.44 tog Hallby matchens första timeout, då ledde Eskilstuna Guif med 4-3. Timeouten hade ingen omedelbar effekt för smålänningarna. Ett heltänt Eskilstuna Guif-försvar och en storspelande Daniel Freyr Andrésson bidrog starkt till en imponerande 8-3-ledning. Fyra av bortamålen inprickade av Pavle Karacic så här långt.
Hallby reducerade till 4-8, deras första mål på dryga 13 minuter, man kom även upp till 6-8 innan Zoran Roganovic lämnade in timeoutkortet för första gången, Tid 20.43.
Hallby drabbades av matchens första utvisning 22.24, efter den var avklarad ledde Eskilstuna Guif med 9-6.
Det var fortsatt tremålsledning när Eskilstuna Guif drabbades av sin första utvisning 27.15 in i matchen, 11-8. Eskilstuna Guif svarade för matchens snyggaste mål när man gjorde 12-8 på en japan. Hallby gav dock inte upp. Två raka mål innan Rickard Åkerman satte 13-10 till Eskilstuna Guif precis i sista sekunden av första halvleken.
Eric Johansson inledde målskyttet i den andra halvleken, 14-10.
Efter tre minuters spel av andra hade vi 16-13 till Eskilstuna Guif. Eskilstuna Guif ledde även med 18-14 efter 37.49 då Hallby tog sin andra timeout i matchen.
Hallby reducerade till 15-18 cirka minuten efter timeouten, Eskilstuna Guif ledde även med 19-16 då man drabbades av en utvisning. Efter den utvisningen var avklarad var det 20-18 till Eskilstuna Guif.
Eskilstuna Guif fortsatte vara laget som var steget före i målprotokollet, mycket tack vare Erik Johansson och Eric Perssons tunga skytte. 47.28 var ställningen 22-18 till gästerna och Hallby tog sin sista timeout den här kvällen.
Erik Perssons femte mål gav 23-19, i försvarsspelet efter han utvisad. Vi hade då spelat 48.25. Vid fulltaligt Eskilstuna Guif-lag stod det 24-20 till gästerna som såg ut att ha kontroll på händelserna.
Fyrmålsledningen var intakt. Efter 54.41 stod det 26-22 då Eskilstuna Guif tog timeout. Robin Andersson Dickfors satte 27-22. Daniel Freyr Andrésson räddade det efterföljande anfallet och firma Erik & Eric gjorde varsitt mål till fram till 29-22 och segern var ”spikad”. Eskilstuna Guif ledde med 30-23 innan två raka Hallby-mål avslutade kvällen.

För tillfället finns det inget att visa här.