Eskilstuna Guif IF - OV Helsingborg 30-23 (15-7)

Målskyttar Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 9, Erik Persson 6, Eric Johansson 4, Melker Norrman 3, Robin Andersson Dickfors 2, Kasper Larsson 2, Carl Gabrielsson 1, Pavle Karacic 1, Rickard Åkerman 1 samt Mattias Windahl 1

Fredrik Gustavsson inför matchen

80 Fredrik Gustavsson 1920x1080

Seger senast mot Hallby, kommentar till den matchen?

Jag kan tycka att vi inte gör våran bästa insats men att det är viktigt för oss att vi ändå håller matchen och vinner den.

Nu väntar OV Helsingborg, tankar inför den matchen?

Viktig match igen. Så det är kul! Tycker att vi ska fortsätta jobba på vårt spel. Men om jag ska nämna någonting om OV, dom har många duktiga spelare som har många år i ligan.

Inte många matcher kvar nu, vad talar för att ni tar den sista slutspelsplatsen?

Nej precis. Hade varit sjukt kul om vi kunde knipa slutspelsplats men vi får ta match för match och göra allt vi kan avslutningsvis

Läst att ”Zacke” drillat er kantspelare lite extra, vad har det lagts fokus på?

Det har blivit mycket mer skott och tävlingar för speciellt oss kanter! Det tycker jag är viktigt.

Du har gjort många snygga mål, vilket är ditt favoritmål du gjort?

Denna säsong skulle jag nog säga min knorr borta mot Kristianstad, det är vad jag minns mest.

Avslutningsvis, har du något att hälsa Guif-fansen?

Har ju inte fått chansen att fått spela för våran grymma publik sen jag kom tillbaka. Så jag längtar verkligen till att få springa in för en full arena med Guifare.

Videointervju

Erik Persson inför matchen

Soffbiljett+50/50-lott

Soffbiljett 50 50 lott Hemsida 1920x525

Soffbiljett+50/50-lott är tillbaka till denna match.
Här hittar du mer info hur du köper Soffbiljett+50/50-lott:

Intervju med Eskilstuna Guifs #viställerupp-ambassadör Robin Andersson Dickfors

Fansens Favorit

Ladda ned vår app Eskilstuna Guif Gameday och var med och rösta på fansens favorit i matchen.

Se matchen här:

Cmore Guif-OV

Klicka på bilden för att se matchen

Matchvärd:

Matchvärd Fogfixarn

Klar seger mot OV Helsingborg
Slutspelshoppet lever i allra högsta grad efter 30-23 (15-7) hemma mot OV Helsingborg.
Första målet i matchen lät vänta på sig i fyra minuter då Fredrik Gustavsson satte 1-0 på straff. Erik Persson spädde på till 2-0 innan OV Helsingborg reducerade efter 6.12.
Eskilstuna Guif fortsatte dock vara det laget som styrde händelserna i Stiga Sports Arena och gick upp till 6-1 och OV Helsingborg tog matchens första timeout efter nio minuters spel.
Eskilstuna Guif hade en fyramålsledning 14.30 in som växte till en sjumålsledning – 12-5 - efter 19.11 och OV Helsingborg tog sin andra timeout i matchen. Hemmalagets försvars- och målvaktsspel gjorde det tufft för skåningarna.
En viss måltorka följde och efter 26.22 stod det 13-5 och Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen.
Efter timeouten gjorde Fredrik Gustavsson sitt femte mål för hemmalaget då han satte 14-5 på en japan.
Efter 30 minuters handboll ledde ett beslutsamt hemmalag med klara 15-7.
OV Helsingborg gjorde första målet i andra halvleken, innan Eskilstuna Guif gjorde ett nytt ryck målmässigt. 33.30 in i matchen hade vi 18-9.
Vid ställningen 22-10 tog OV Helsingborg sin sista timeout i matchen. Timeouten gav ingen önskad effekt, Eskilstuna Guif var fortsatt klart bättre och med 45.53 var ställningen 25-13.
Med tio minuter kvar avlöste Marko Roganovic Daniel Freyr Andrésson i Eskilstuna Guif-målet. Ställningen var då 27-16.
OV svarade efter målvaktsbytet för tre raka mål och Eskilstuna Guif tog en timeout med 6.44 kvar. Carl Gabrielsson bröt den lilla måltorkan och kontrade in 28-19. Eskilstuna Guif hade 30-21, men drog på sig två utvisningar i slutskedet och OV Helsingborg tilläts putsa slutsiffrorna till 30-23.