• Arena

STIGA Sports ArenaHitta hit

• Herrar
    Kvartsfinal 2

Eskilstuna Guif IF  - IK Sävehof 28-31 efter förlängning, full tid 23-23, halvtid 11-8

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Melker Norrman 7, Eric Johansson 7, Carl Gabrielsson 4, Marcus Ekman 2, Pavle Karacic 2, Rickard Åkerman 2, Erik Persson 2, Robin Andersson Dickfors 1 samt Fredrik Gustavsson 1.

Antal sålda soffbiljetter: 3900 st

ENKRONAS MATCH

Enkronas matchen Hemsida 1920x525

Ta chansen att vinna upp till 20 000 kronor och samtidigt hjälpa Eskilstuna Guif!

Vi har nått kvartsfinal i Handbollsligan och vår första hemmamatch är den 25:e mars.

Det vill vi fira extra mycket och våra underbara sponsorer hjälper oss att göra en annorlunda publikmatch där de betalar 1-2 kronor per soffbiljett.

Vi kombinerar soffbiljetten med 50/50 lott. Ni köper valfritt antal soffbiljetter och får samma antal  50/50-lotter.

Vårt mål är att sälja 4 000 stycken soffbiljetter – då har vi också digitalt fyllt hallen!

Soffbiljetten kostar 10 kronor och lyckas vi sälja alla 4000 biljetter så får den lyckliga vinnaren i 50/50 lotteriet 20 000 kronor!

Samtidigt kan Eskilstuna Guif satsa 20 000 kronor på våra ungdomar.

Vinsten dras bland de mobilnummer som swishat betalning för en eller flera soffbiljetter. Man deltar i dragningen med en andel per soffbiljett.

Swisha in valfritt belopp till 123 039 4775 så är du med i dragningen. Varje soffbiljett är viktig!

Sponsorernas tillskott kan ge en extra intäkt på uppemot 200 000 kr om vi når målet 4000 sålda soffbiljetter

Eric Johansson inför matchen!

24 Eric Johansson 1920x1080

Tyvärr blev det förlust i första kvartsfinalen. David Sundgren kollade läget med Eric Johansson inför match 2.

- Kommentar till förra matchen? En match där vi är med första kvarten men börjar slarva och de får några enkla mål. Sen i andra får vi inte stopp bakåt medans vi har det väldigt svårt att komma till bra lägen framåt.

- Sävehof som lag, tankar kring dom?

Det är ett bra lag med många bra och kompletta spelare. De vet sina roller i laget så det gäller att vi står bra bakåt & får lätta kontringsmål.

- Vad talar för att ni tar er första seger mot Sävehof på torsdag?

Vi är väldigt revanschsugna sen senast. Vi har kollat mycket video på vad vi gjorde fel men framförallt så kommer vi vara väldigt revanschsugna och visa vad vi verkligen kan.

Hur känns det att möta spelare som du tidigare har spelat tillsammans med och mot i ungdomssammanhang?
- Nej det känns inget speciellt att möta dem egentligen, det är väl bara kul att möta dem eftersom man känner dem rätt bra o är kompisar med dem.

- Vad tror du om de andra kvartsfinalerna?

Svårt att säga, Kristianstad har börjat väldigt bra mot Malmö men känner att allt kan hända i den kvartfinalen. De andra två matcherna kommer bli väldigt jämna så vågar inte säga hur det kommer gå där.

Robin Andersson Dickfors gör sina sista matcher i Guif-tröjan i detta slutspel. Vad finns att säga honom som spelare och privatperson?

Som spelare så är han en väldigt intelligent och smart spelare som tyvärr har haft mycket skador under sin karriär, om inte det så hade han spelat på en mycket hög nivå utomlands. Som person så är han lugn och alltid är glad. Han gillar att skämta med alla så han tillför mycket till vår grupp.

Kristjan Andrésson inför kvartsfinal 2

Matchvärd Färgbolaget

Förlängningsförlust i kvartsfinal 2.
Eskilstuna Guif ledde tills två sekunder återstod då IK Sävehof kvitterade till 23-23. I förlängningen var det gästerna som gick segrande ur matchen och vann till slut med 31-28.
Eskilstuna Guif fick en utmärkt start och gick från 1-1 till 4-1-ledning efter 5.15 spelat av matchen. Man ledde även med 6-2 efter bland annat tre mål av Eric Johansson efter 9.25.
Vid ställningen 7-3 till Eskilstuna Guif räddade Daniel Freyr Andrésson två straffar och Eskilstuna Guif gick upp till 8-3.
Efter 18 spelade minuter hade vi 9-4 till hemmalaget och Sävehof testade ett målvaktsbyte då Simon Möller tog plats i mål. Tre raka Sävehof-mål följde och efter 23.10 var det 9-7.
Eskilstuna Guif tog timeout 25.04, och efter cirka 26.30 hittade Fredrik Gustavsson krysset då han satte 10-7. En tremålsledning som hölls halvleken ut, ställningen var då 11-8.
Andra halvleken inleddes med två raka bortamål innan Melker Norrman gjorde 12-10, Sävehof gjorde 12-11 men två raka mål av Eric Johansson gav 14-11 4 minuter in i andra halvlek.
Sävehof närmade sig till 13-14, men två raka hemmamål gav 16-13. Sävehof gav dock inte upp, man kom upp till både 16-15 och 17-16 innan Eskilstuna Guif gjorde ett nytt miniryck till 19-16 med 15.50 spelat.
Eskilstuna Guif ledde med 20-17 då vi spelat 21.20 och Sävehof tog timeout och gjorde två raka mål efter timeouten. Melker Norrmans femte mål gav 21-19, och hans sjätte gav 22-20. Med fem minuter kvar gjorde Erik Persson 23-20.
Med 2.40 kvar hade Sävehof krympt avståndet till 22-23. Eskilstuna Guif blev avblåsta, Daniel Freyr Andrésson räddade snyggt. Eskilstuna Guif blev dock avblåsta för passivt spel och med 7 sekunder kvar tog Sävehof timeout. Med blott två sekunder kvar lyckades Sävehof kvittera och ordna en förlängning.
Efter halva första förlängningshalvleken stod det 25-25, därefter gick det lite i baklås för Eskilstuna Guif och Sävehof gjorde tre raka mål innan den första förlängningshalvleken var slut.
Det fortsatte att grina illa även i den andra förlängningshalvlekens första minuter och två raka bortamål följde innan Eskilstuna Guif gjorde två raka mål med 1.26 kvar. Med 1.04 kvar gjorde dock gästerna 31-27 och spikade 2-0 i matcher. Sista målet gjorde Carl Gabrielsson och nu är det 2-0 i matcher till IK Sävehof inför söndagens match i Partille Arena.