Eskilstuna Guif - IFK Kristianstad 27 - 24 (11-14)

Målskyttar Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 10, Erik Persson 5, Jesper Hedar 2, Pavle Karacic 2, Johan Palm 2, Olle Österhall 2, Linus Gustafsson 1, Marcus Ekman 1, Elias Hall 1, Kasper Larsson 1

Målskyttar IFK Kristianstad: Markus Olsson 6, Emil Frend Öfors 5, Besard Hakaj 3, Anton Hallbäck 3, Alfred Ehn 3, Hampus Henningsson 2, Philip Henningsson 2,

Rekommendationer som kvarstår efter den 9 februari:

Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken för allvarlig sjukdom ökar även i takt med stigande ålder.

Inför matchen

Under torsdagen tog Eskilstuna Guif en viktig seger när Lugi besegrades i Lund. Vi ställde några frågor till Marcus Ekman inför söndagens match mot IFK Kristianstad.

Marcus springer in

Senaste matchen mot Lugi -  vad finns att säga om den matchen?

Senaste matchen var en match lik många andra som vi spelat tidigare denna säsongen. En jämn match som avgörs i slutperioden, vi lyckas med våra taktiska drag och vänder på det med 30 sekunder kvar. Otroligt viktiga poäng.

Hur ser du på IFK Kristianstad som motståndare?

IFK Kristianstad är ett av Sveriges bästa lag, de har flertalet bra spelare på samtliga positioner. Matchen mot dem senast nere i Skåne var inte vår bästa så där finns inte mycket positivt att ta med oss. Det kommer krävas att vi håller oss till matchplanen och minimerar våra tekniska fel för att stå upp mot IFK Kristianstad.

Vad blir viktigast för er under matchen?

Försvarsspelet är alltid det viktigaste i vårt spel, funkar det bra brukar resten av spelet fungera lika bra. Lyckas vi med behöver vi springa mycket i kontringar för att inte bara stå mot deras uppställda försvar i vårt anfallsspel. Håller vi även nere våra tekniska fel kan vi lyckas stjälpa dem.

Är du nöjd med din egen insats så här långt?

Min insats så här långt har varierat. Vissa matcher/perioder har varit bättre, vissa har varit för dåliga. Det är viktigt att prestera nu när säsongen börjar gå mot sitt slut, många lag vill åt den sista slutsspelsplatsen och ingen vill kvala nedåt. Jag, liksom laget behöver prestera på topp för att lyckas.

Är det något du vill lägga till inför matchen?

Det är första hemmamatchen efter att restriktionerna har släppt, jag hoppas se mycket folk på läktaren som hjälper oss till seger!

Matchvärd

Matchvärd TunaTrafik

Köp biljetter här

Enklast om du köper i förväg. Går även att köpa i arenan från en timme före matchstart.

Köp 50/50-lotter

Swisha valfritt belopp så deltar du i dragningen där halva potten tillfaller en vinnare. Mer infomation finns här

Köp 50/50 500*285

Handla i Guifshopen

Guifshopen är öppen före match och i halvtid. Den finns på övre plan när man kommer upp från entrén. Här finns tröjor, mössor, halsdukar, muggar och mycket annat att köpa. Det går också bra att handla i vår Webshop och hämta i arenan eller få det hemskickat med PostNord.

Guifshopen 2021

Fansens favorit!

1632773016.6529-2

Var med och rösta fram din favoritspelare undermatchen.

Röstar gör du i Eskilstuna Guif app Gameday.

Omröstningen startar vid avkast.

Ladda hem appen från App store eller Google Play.

Fri parkering på Eskilstuna Guifs hemmamatcher

Kruhsberg parkering

Kruhsberg Fastigheter AB erbjuder gratis parkering i samband med Eskilstuna Guifs hemmamatcher för både dam- och herrlag under resten av säsongen 2021-2022.

Erbjudandet gäller gratis parkering under nedanstående tider och dagar med rabattkod ”GUIF” i parkeringsappen APCOA.

Smörgåsbräck Semlor 1200x1200

Nu utökar vi sortimentet i kioskerna i Arenan.

Tillsammans med Koditori Janeling gör vi det möjligt att köpa Smörgåsbräck och Guif-semlor i kioskerna.

Kan du inte vara på plats? Se matchen på C More eller på Sportkanalen

C More 220213 Guif-Kristianstad

En svängig första halvlek där gästande IFK Kristianstad tog kommandet inledningsvis trots att en av deras H6-spelare skadade sig i första anfallet. Så småningom vaknade hemmalaget och gick ikapp och upp i ledning med 7-5 innan gästerna på nytt gick upp i ledning som varade halvleken ut. Halvtidsresultatet skrevs till 11-14.

I andra halvleks början gick Eskilstuna ikapp och lagen turades om att leda med ett mål. Efter 45 min kunde hemmalaget göra ett litet ryck och gå ifrån till 23-19 vilket fick bortalaget att ta sin tredje timeout. Eskilstuna Guif lyckade hålla ställningarna matchen ut och slutresultatet blev till slut 27-24. En storspelande Daniel Freyr Andresson med en räddningsprocent på ca 50% fick priset som hemmalagets bästa spelare.