Eskilstuna Guif - Önnereds HK 33-31 (19-16)

Målskyttar Eskilstuna Guif: Erik Persson 7, Fredrik Gustavsson 6, Marcus Ekman 4, Pavle Karacic 4, Melker Norrman 4, Johan Palm 3, Olle Österhall 2, Linus Gustafsson 1, Kasper Larsson 1, Anton Lindblom 1.

Målskyttar Önnered: Andreas Berg 8, Markus Thorbjörn 8, David Sandberg 5, Kjartan Johansen 5, Eric Rudvall 2, Mirko Vicentijevic 2, Viktor Rohdin 1

220226 Guif vs Önnered

Intervju med Fredrik Gustavsson

Fredrik Gustavsson jublar 220220

Grattis till vinsten mot Aranäs senast! - vad säger du om lagets insats i den matchen?

Tack så mycket! Tycker att vi gör en bra match och såklart så var det en viktig vinst för oss. Alltid skönt att vinna såna matcher!

Du har själv varit “het” de senaste matcherna med 10-8-8 mål och bäste målskytt i laget. Har ni ändrat spelet för att få med din kant mer eller har du toppat formen inför avslutningen av serien?

Det har känts bra! Skulle inte säga att vi har ändrat på något speciellt direkt. Toppat formen vet jag inte men känslan är bra och viktiga matcher hela tiden gör väl att man kanske hittar den där extra energin

Ny match mot Önnereds på lördag. Hur ser du på dem som motståndare?

Det är ett bra lag med mycket krigande! Aldrig lätt att möta ett sånt lag

Hur gör ni för att ladda om till den matchen?

Det är bara att förbereda oss som vi gjort den senaste tiden!

Är det något du vill tillägga inför matchen?

Nej inte direkt! Hoppas såklart på en härlig stämning på läktaren och en vinst till oss

Matchvärd

Matchvärd ICA MAXI

Köp biljetter här eller på Sporthuset Kanotcenter

Enklast om du köper i förväg och dessutom till ett lägre pris. Går även att köpa i arenan från en timme före matchstart till ordinarie pris.

Köp 50/50-lotter

Swisha valfritt belopp så deltar du i dragningen där halva potten tillfaller en vinnare. Mer infomation finns här

Köp 50/50 500*285

Äta och dricka i arenan

I samarbete med Konditori Janeling utökar vi sortimentet i kioskerna i arenan. Till match mot Önnereds HK kommer det att finnas möjlighet att köpa Smörgåsbräck och Guif-semlor i kioskerna.

Smörgåsbräck och semlor 500

Äta och dricka externt

På lördag kan du äntligen äta mat i Stiga Sports Arena igen när Smashit Sportbar & Restaurang öppnar dörrarna. Beställ deras specialkomponerade Guifburgare så går 15 kr direkt till Eskilstuna Guif!

Smashit Sportsbar logo

Fansens favorit!

1632773016.6529-2

Var med och rösta fram din favoritspelare undermatchen.

Röstar gör du i Eskilstuna Guif app Gameday.

Omröstningen startar vid avkast.

Ladda hem appen från App store eller Google Play.

Fri parkering på Eskilstuna Guifs hemmamatcher

Kruhsberg parkering

Kruhsberg Fastigheter AB erbjuder gratis parkering i samband med Eskilstuna Guifs hemmamatcher för både dam- och herrlag under resten av säsongen 2021-2022.

Erbjudandet gäller gratis parkering under nedanstående tider och dagar med rabattkod ”GUIF” i parkeringsappen APCOA.

Ännu en skön seger för herrarna

Eskilstuna Guifs herrlag vann lördagens hemmamatch mot Önnered med 33-31 och håller slutspelsdrömmen vid liv.

Marko Roganovic fick chansen från start efter sitt finfina inhopp senast.

Eskilstuna Guif tog ledningen med 1-0 efter 1.08, därefter följdes lagen åt till 3-3 innan Eskilstuna Guif gick upp till 5-3 efter 9.11, det var första gången hemmalaget ledde med mer än ett mål.

Önnered kvitterade till 7-7, men det var hemmalaget som styrde och ställde händelserna i Stiga så här långt. Vid ställnningen 13-9 till hemmalaget tog Önnered sin första timeout.

Timeouten hade ingen direkt effekt utan hemmalaget gick upp till 16-11 23.45 in i matchen, innan Önnered slipade siffrorna till 16-13 och Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen efter 26.11.

Tremålsledningen bestod halvleken ut, 19-16 lyste på resultattavlan efter en halvlek då Eskilstuna Guif haft en finfin utdelning offensivt.

Önnered fick den bästa starten på andra halvlek med två raka mål innan Fredrik Gustavsson satte 20-18 på straff efter 3.45. Önnered reducerade, innan två snabba mål av Erik Persson gav 22-19. Önnered gav dock inte upp så lätt och låg bara under med ett mål, 24-23 som sattes bakom nyss inbytte Daniel Freyr Andrésson.

Fredrik Gustavsson gjorde ännu ett straffmål, 25-23, innan hemmalaget drog på sig två utvisningar. Dessa två utvisningar var dock inget som störde hemmalaget. Olle Österhall gjorde 26-24 och Marcus Ekman 27-24 med 14 minuter kvar.

Eskilstuna Guif ryckte ytterligare i målprotolkollet och med nio minuter kvar ledde man med 31-26, varpå Önnered tog timeout.Önnered kröp något närmare målmässigt efter timeouten innan Erik Perssons sjunde mål betydde 32-28.

Avgjort? Nä. Två raka mål av gästerna gjorde att det endast var två mål upp för Eskilstuna Guif. Önnered bröt även ett Eskilstuna Guif-anfall men ett otroligt hemspring av Pavle Karacic förhindrade Önnereds möjligheter att reducera till endast ett måls underläge, istället satte Marcus Ekman 33-30, att sedan Andreas Berg satte 33-31 blev av mindre viktig karaktär då det var matchens sista mål.

En mycket skön seger för herrarna som härnäst åker ner till Alingsås för bortamatch på onsdag!