Lagets start på säsongen har varit godkänd, vi har plockat de poäng vi borde ta (förutom Aranäs) så en godkänd start men vi kan mer!

Min start har väl varit lite svajig men den duger. Jag har ju Markus Ekman framför mig som enligt mig är bland de bästa mittniorna i ligan så jag får göra mitt bästa när jag kommer in på plan!

Ystad är ett fysiskt lag med mycket rutin. Sen har de även mycket bra skytte utifrån så det gäller att vi är med från start.

Elias Hall, Aron Dagur Pálsson och Johan Palm är nya Eskilstuna Guif-spelare från denna säsong. Hur skulle du beskriva deras inträde i klubben?
Härliga killar som kommit in i gruppen väldigt snabbt och med mycket energi så det finns bara positivt att säga om dem.

Du spelade förra säsongen i tröjnummer 31, nu spelar du i nummer 30. Finns det någon anledning att du bytt tröjnummer?
Nej de finns ingen riktig förklaring till varför, har haft numret tidigare och jag trivs med de så det finns egentligen inga förklaringar till bytet.

Avslutningsvis, någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen som läser det här?
Vi är glada att ni är tillbaka och hoppas vi ses när vi möter LUGI den 23:e!

Tung andra halvlek sänkte Eskilstuna Guif i Ystad

Efter en fin första halvlek och ledning med boll gick spelet i baklås i andra halvlek och Ystads IF kunde vinna med klara 35-25 i eftermiddagens match i handbollsligan.

Glädjande besked inför matchen var att Erik Persson gjorde säsongsdebut efter sin fingerskada.

Ystads IF tog ledningen efter 32 sekunder, dock replikerade Erik Persson strax efteråt.
Lagen följdes sedan åt till 3-3 innan Ystads IF gick upp till 5-3, då bägge lagen drog på sig varsin utvisning. Vid fulltaliga lag hade vi 7-4 till Ystads IF som även gick upp till en fyramålsledning.

Efter 19.30 var ställningen 11-7 till värdarna från Skåne. Två snabba Eskilstuna Guif-mål gav dock 11-9 20.21 in i halvleken. Nu var Daniel Freyr Andrésson rejält uppvärmd i bortamålet, och Eskilstuna Guif var ikapp till 12-12 då vi spelat 23.24 och Ystads IF tog matchens första timeout.

Vid ställningen 13-13 och 25.15 spelat linkade Marcus Ekman av. Fredrik Gustavsson gjorde 14-13 för gästerna, Kim Andersson satte dock snabbt 14-14- det var även oavgjort, 15-15 när Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen med 7 sekunder kvar av den första halvleken. Efter en mycket vass kombination av Eskilstuna Guif satte Linus Gustavsson 16-15 i slutsekunden.

Ystads IF kvitterade i upptakten av andra innan två raka mål av Kasper Larsson gav oss bortaledning med 18-16. Vid ställningen 18-17 drabbades Melker Norrman av rött kort för andra matchen i rad och är således avstängd mot Lugi nästa match.

erik Perssons fjärde mål gav 19-18 till gästerna, sen tog det roliga slut sett med Eskilstuna Guif-ögon sett. Tre raka Ystads IF-mål vände på matchen, 8.45 spelat och Eskilstuna Guif tog en timeout.Noterbart var att även Johan Palm hade klivit av med skadekänning. En lång måltorka följde innan Marcus Ekman reducerade 23-20. Dock gick det fortsatt troll för Eskilstuna Guif framåt, vilket ledde till att 28-20 lyste på resultattavlan och Marko Roganovic byttes in i gästernas mål.

Med sju minuter kvar stod det 31-21 till hemmalaget, en ledning som som mest var 12 mål, innan det krympte till tio mål när slutsignalen ljöd - 35-25 till Ystads IF.

Härnäst väntar LUGI hemma för Eskilstuna Guif, då är det dubbelevent med herrarna först och därefter spelar damerna match! Då fyller vi Stiga Sports Arena och färgar den röd tycker jag!

För tillfället finns det inget att visa här.