HK Malmö - Eskilstuna Guif 27-26 (12-14)

Publik: 493

Målskyttar Malmö: Anton Blickhammar 9, Fredrik Lindahl 5, Kassem Awad 5, Hampus Jildenbäck 4, Tim Hilding 3, Adam Tumba 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 6, Marcus Ekman 4, Pavle Karacic 4, Melker Norrman 3, Aron Pálsson 3, Erik Persson 2, Elias Hall 1, Kasper Larsson 1, Johan Palm 1, Olle Österhall 1

Linus Gustavsson inför HK Malmö

Handbollsligan drar igång igen efter landslagsuppehållet. För Eskilstuna Guif väntar bortamatch mot HK Malmö. David Sundgren kollade av läget med Linus Gustavsson inför matchen.

5-Linus Gustavsson

Vad tycker du om lagets säsongsstart?
Jag tycker vi har haft en stabil start på säsongen då vi har vunnit mot de lagen vi vill ha bakom oss när säsongen är slut. (Förutom Aranäs) Fortsätter vi att utvecklas och tränar hårt tror jag att detta kan bli en bra säsong.

Din egen start på säsongen?
Den har varit helt okej, känner att jag utvecklas och blir bättre för varje match.

Hur har ni lagt upp tiden under landslagsuppehållet?
Vi har tränat på bra. Det blev mer tid i gymmet under matchuppehållet.

Nu väntar HK Malmö, vad har du att säga om det motståndet?
Det blir en tuff match. Malmö har många duktiga spelare framförallt bra kanter som gillar att springa. Gäller att vi vårdar bollen i anfallsspelet så dem ej får möjlighet till sitt kontringsspel.

Finns det någon anledning att du spelar i nummer 5?
Nej ingen speciell anledning. Jag har haft den i alla ungdomsår och den var ledig när jag kom upp i A-laget.

Din pappa är gammal Guifare, hur mycket får du höra det?
Det stämmer. Det händer att man får höra några gamla historier ibland, det är kul. Som tur är har jag inte ärvt farsans smeknamn än.

Det bästa med att representera Eskilstuna Guif?

Det är kul att spela i en handbollstad där många följer oss och vill vara delaktiga.

Avslutningsvis, någon hälsning till fansen?
Väldigt kul att spela framför publik igen - det hjälper oss väldigt mycket. Hoppas det kommer fler och fler för varje match, vi behöver stödet.

Elias Hall inför matchen:

Se matchen här:

Malmö vs Guif Cmore

En trevande inledning med många misstag från båda lagen. Därefter får bortalaget ett visst övertag dels på grund av bra försvarsspel och dels några bra anfall från Eskilstuna Guif med bland annat 7 mot 6-spel. Laget fortsätter att hålla i taktpinnen halvleken ut och går till halvtid med ledning 12 mot Malmös 10 mål.

Andra halvlek startar lite som den första men Eskilstuna Guif behåller försprånget i målprotokollet fram till 49:e minuten när hemmalaget kvitterar till 23 lika. Malmö tar därefter över spelet mer och mer även om bortalaget håller jämna steg målmässigt. Malmö tar en taktisk timeout efter 59.16 i ledning 27-26. Timeouten ger inget resultat utan Eskilstuna Guif vinner boll och tar i sin tur en timeout efter 59.28. Ett spännande slut där bortalaget får ett frikast på full tid, tyvärr utan resultat. Malmövinst 27-26