Lugi HF - Eskilstuna Guif 28 - 29 (12-13)

Publik: 698

Målskyttar Lugi: Fredrik Olsson 6, Simon Axelsson 4, Axel Andersson 3, Assar Kammenhed 3, Hugo Forsberg 3, Albin Carlsson 2, Casper Käll 2, Theo Übelacker 2, Adrian Hesslekrans 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Erik Persson 7, Pavle Karacic 5, Fredrik Gustavsson 5, Marcus Ekman 4, Elias Hall 2, Daniel Freyr Andresson 1, Kasper Larsson 1, Noel Gustafsson 1, Johan Palm 1, Olle Österhall 1, Aron Pálsson 1

Inför matchen

Eskilstuna Guif ställs mot Lugi för fjärde gången denna säsong när lagen möts i Lund. Förutom de två kvartsfinalmatcherna i ATG Svenska cupen som Lundalaget gick segrande från så vann Eskilstuna Guif hemma i slutet av oktober men det var en rysare som avgjordes i slutminuterna. Somalltid gäller det att vara med från start och orka hela vägen till slutsignalen för att kunna fåmed sig poängen hem till Eskilstuna.

Vid onsdagens träning träffade Micke Wallin Eskilstuna Guifs M6:a Johan Palm inför matchen:

Följ matchen här

C More 220210 Lugi-Guif

Matchen inleds med ställningskrig och mål från vardera lag fram till 3-3 efter 6 min när Eskilstuna Guif får ett par utvisningar efter varandra vilket ger Lugi möjlighet att dra ifrån till ett 10-5 överläge efter 15 min. Noterbart att Eskilstuna Guif under en femminutersperiod inte lyckades göra mål. Trots en timeout från gästerna dröjde det till 16:e minuten innan Erik Persson kunde spräcka måltorkan och reducera till 10-6. Marko Roganovic hade dittills inte varit lyckosam i målet och Daniel Freyr Andresson byttes in. Eskilstuna Guif ändrade till 5-1 i försvarsspelet och senare även en punktmarkering av hemmalagets Casper Käll. Det blev ett lyckosamt drag med såväl räddningar bakåt som mål framåt. I den 27:e minuten kunde Erik Persson kvittera till 11-11. Två minuters senare efter en timeout från hemmalaget som försökte lösa punktmarkeringen med 7-6 utan att lyckas. Gästerna kunde rycka till sig en ledning efter två mål i tomt Lugimål. Halvtidsresultate skrevs till 12-13.

Andra halvlek kännetecknas av att Lugi går ikapp och rycker till sig ett övertag mot ett vilt kämpande bortalag. Eskilstuna Guif tar en timeout i den 46:e minuten vid ställningen 23-20. Därefter får gästerna tag i spelet lite mer och knappar långsamt in och kvitterar till 25 lika när 6 min återstår av matchen. Slutet av matchen blir dramatisk men lyckad för Eskilstuna Guif som efter ytterligare en timeout med 43 sekunder tar ledningen med 28-29. Lugi tar en sista timeout med 4 sekunder kvar men det sista skottet räddas av Daniel Freyr Andresson och Eskilstuna Guif kan vända hemåt med två välförkänta och välbehövliga poäng. Daniel Freyr Andresson bidrar till stor del med sina 29% räddningar och utses också till bäste spelare i bortalaget.

För tillfället finns det inget att visa här.