Norrköpings HK - Eskilstuna Guif 27-48 (15-21)

Målgörare Norrköpings HK: Martin Eek 6, CarlSkogwik 4, Anton Skogwik 3, Kristoffer Olsson 3, Oliver Carlberg 2, Marius Norell 2, Ivar Bengtsson 2, Joel Blomstrand 2, Viktor Bengtsson 1, Oscar Johansson 1, Max Gustavsson 1

Målgörare Eskilstuna Guif: Erik Persson 10, Kasper Larsson 7, Fredrik Gustavsson 5, Melker Norrman 5, Filip Johansson 4, Linus Gustavsson 3, Marcus Ekman 3, Noel Gustafson 3, Olle Österhall 3, Elias Hall 2, Carl Gabrielsson 2, Marko Roganovic 1

För tillfället finns det inget att visa här.

Under onsdagen blåstes herrlagets första match i ATG Svenska Cupen för säsongen igång. Då fick man börja i rejäl uppförsbacke.

Eftersom motståndarna Norrköpings HK, där bland annat den före detta Guifspelaren Martin Eek numera håller hus, spelar i Division 1 och Eskilstuna Guif i Handbollsligan fick NHK inleda matchen med sex shootouts. Man satte samtliga sex och underläge med 6–0 när matchen blåstes igång var ett faktum.

Då började upphämtningen. Kantspringaren Fredrik Gustavsson satte dit tre raka innan Marcus Ekman sköt in 6–4. När sedan Erik Persson efter tolv minuters spel sköt in kvitteringen, 9–9, var det utjämnat.I öppet mål kunde sedan Marko Roganovic skjuta Guif till ledningen för första gången i matchen och därefter väntade en rejäl överkörning från Eskilstunalaget.

Att Guif hör hemma i förstaligan och Norrköping i tredje var märkbart när man under början av andra halvlek drog iväg till en ledning med hela elva bollar, trots att man i halvtid endast ledde med sex. Då tog Norrköping en time out för att samla laget. Men när matchen blåstes igång igen kom tre raka Guifmål och 16–30 på tavlan var ett faktum.

Därefter malde bortalaget på och bjöd på en riktig målfest när matchen blåstes av. Slutresultatet skrevs 27–48 för Eskilstuna Guifs fördel.