Stiga Sports ArenaHitta hit

• Herrar
    Handbollsligan

Eskilstuna Guif - IF Hallby HK 34-28 (17-16)

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Kasper Larsson 8, Olle Österhall 7(4 straffar), Johan Palm 6, Robin Granlund 4, Marcus Ekman 3, Elias Hall 3, Noel Gustafson 2 samt Pavle Karacic 1

Målskyttar, IF Hallby HK: Sebastian Waage Mossestad 6, Hampus Dahlgren 6, Gustaf Wedberg 5, Albin Broman 4, Martin Mårtensson 3, Hampus Söderman 2, Andreas Söderman 2

Publik: 1748 st

230204 Guif vs Hallby

Återstart hemma i Handbollsligan

Handbollsligans 20:e omgång inleds när IF Hallby kommer på besök. När lagen möttes i Jönkoping i slutet av oktober vann Hallby med 24-21. Gästerna ligger för tillfället på en femte plats i tabellen medan hemmalaget ligger på nionde plats, tre  poäng efter. Jakten på en slutspelsmatch fortsätter!

Ta med familjen på handboll! Köp din biljett här

Köp familjepaket för 1-2 vuxna och 1-3 barn och välj att sitta tillsammans hela familjen även för barn och ungdomar upp till 16 år.
Biljetter kostar 100 kr för vuxen, 50 kr för student.
Ungdomar upp till 16 år har fritt inträde. Ingen biljett behövs. Ingång via egen ungdomsentré (trappan närmast informationen) och därefter fri placering på sektion D eller E.

Matchvärd

221015 Matchvärd Victoriahem

Nyheter i Guifshopen

Nu finns ett begränsat parti matchtröjor i replikamodell att köpa för 600 kr. Kolla in i vår webshop och gör din beställning eller passa på att handla i samband med match

Matchtröja Replica fram och bak

Fri parkering

Kruhsberg Fastigheter AB erbjuder gratis parkering i samband med Eskilstuna Guifs hemmamatcher för både dam- och herrlag under våren 2023. Erbjudandet gäller gratis parkering 4 februari 15.00-19.00

Kruhsberg parkering

Intervju Olle Österhall

David Sundgren kollade läget med en av herrarnas mest formstarka spelare Olle Österhall inför lördagens match.

Läget, Olle?

Jo, det är bra med mig tack!

Vinst senast mot Skövde, vad finns att säga om den matchen?

En match där det märks att det har varit uppehåll ett tag då lite mycket slarv åt båda håll men jag tycker vi vinner matchen genom att vi krigar i 60 minuter och ger aldrig upp.

Vad tycker du om er säsong så här långt?

Vår säsong har varit upp och ner men när vi är som bäst så är vi riktigt starka.

För din egen del, hur tycker du att det har gått än så länge?

Jo det flyter på, jag gör de jag är bra på och gör det jag kan mer än det kan man inte göra!

Hallby väntar på lördag, vad finns att säga om dom?

Hallby är ett lag med bra form sett över säsongen, tycker att de spelar en fin handboll.

Torsk senast mot dom i Jönköping, vad tar du med dig från den matchen?

Det var en match där vi gjorde en dålig match i vårt anfallsspel och fick inte riktigt till vårt kontringspel.

Hur skulle du beskriva Zoran/Robin som tränare?

En riktigt bra kombo av kunskaper och erfarenheter.

Om du får välja en egenskap från valfri lagkompis som du skulle vilja ärva, vilken egenskap och från vilken spelare hade du valt?

Alla Freddes trolleritrick

Skillnader att spela hemma och borta?

Fansen såklart, våra fans/supportrar är fantastiska.

Vem tycker du är handbollsligans bästa mittnia?

Skulle nog ändå säga Matias Helt Jepsen

Hur skulle du beskriva din kollega på mittnio Marcus Ekman, både spelaren och personen?

Som spelare är han en väldigt snabb och teknisk spelare med stort ledarskap som man ser upp till. Som person är han en väldigt lugn och sansad person skulle jag säga

Varför ska man ta sig till Stiga Sports Arena på lördag?

För att se en riktigt rolig handbollsmatch med mycket fart och fläkt

Om du fick välja en låt som spelades när du gör mål, vilken hade du valt?

Vandraren JOX remix

Du har fått lägga straffarna nu när Fredrik Gustavsson varit borta, hur kommer det sig tror du?

Ingen aning, har väl rätt bra bollkänsla så det får väl vara det isåfall

Avslutningsvis- något du vill hälsa till Eskilstuna Guif-fansen/de som läser detta?

Hade varit oerhört kul att se er på lördag så köp en plåt och kom ner till hallen och skapa en riktigt bra stämning

Segertåget tuffar vidare

Trots en tung start på matchen lyckades Eskilstuna Guif besegra Hallby med 34-28 (17-16).

Eskilstuna Guif tog visserligen ledningen med 1-0, men därefter var det mest Hallby i inledningen. Efter sex minuter ledde Jönköpingslaget med 5-1, och efter 9.26 stod det 6-2 till gästerna vilket ledde till en Eskilstuna Guif-timeout.

Eskilstuna Guif började få bättre ordning på spelet allt eftersom och efter tjugo minuter var man ikapp, 10-10. I paus hade man även ledningen med en boll, 17-16.

Lagen följdes åt i andra fram till 18-18, därefter gjorde Eskilstuna Guif tre raka mål fram till 21-18. En ledning man kunde behålla matchen ut. Med tjugo minuter kvar stod det 25-21, med kvarten kvar 26-24 efter att gästerna fått lite kontakt.

Med fem minuter kvar av matchen stod det 30-28, närmare än så kom aldrig gästerna utan Eskilstuna Guif avslutade med fyra raka mål och ännu en mycket skön seger för Eskilstuna Guifs herrar som verkligen är med i kampen om slutspelsplats nu.