Tillbaka

Eskilstuna Guif

23

HK Aranäs

22

 • Datum

  Söndag 17/9

 • Tid

  17:00

 • Resultat

  22 - 23

 • Arena

  Kungsbacka Sporthall AHitta hit

 • Herrar
  Handbollsligan

Aranäs HK - Eskilstuna Guif 22 - 23 (9 - 14)

Publik: 621

Målskyttar Aranäs: Alvin Lindvall 4, Petter Donaldsson 4, Robert Ladan 3, Agust Svensson 3, Viktor Rhodin 3, Mikkel Ljunggard Beck Jörgensson 3, Oscar Lindqvist 1, Joseph Helgesson 1

Målskyttar Eskilstuna Guif: Marcus Ekman 6, Kasper Larsson 3, Melker Norrman 3, Robin Granlund 2, Elias Hall 2, Pavle Karacic 2, Mortimer Lundh 1, Pontus Wangenborn 1, Nicola Roganovic 1, Johan Palm 1, Olle Österhall 1

Matchhändelser

Intervju med Marcus Ekman

  6 - Marcus Ekman  

Marcus Ekman går in på sin femte säsong som lagkapten för Eskilstuna Guif. David Sundgren kollade läget med kapten Ekman inför denna säsongsstart.


Hur har försäsongen varit?

 

Försäsongen har varit bra för vår del, vi har fått bra matchning med en hel del träningsmatcher och tränat på i gymmet så väl som i hallen. Försäsongsturneringen i Nordmakedonien var definitivt en höjdpunkt, det var bra för lagmoralen.

Seriepremiär borta mot Aranäs, vad vet du om dom?


Aranäs har gjort det bra av det jag sett i Svenska Cupen, de har tidigare varit svåra att slå på bortaplan och jag förväntar mig att det blir tufft nu på söndag också.

 

Vad är en rimlig målsättning för er som lag denna säsong?

En rimlig målsättning är slutspel för oss, vi har pratat om en 6:e placering vilket är det vi siktar på.

 

Vad har du för personlig målsättning kommande säsong?

 

En personlig målsättning är att göra det bättre än förgående säsong, att utvecklas i mina avslut. Ha en bättre skottprocent, minska tekniska felen och få mer speltid i försvaret.

Du är lagkapten, hur ser du på det uppdraget?

 

Jag har haft rollen som lagkapten under några år, jag trivs i den rollen. Mina medspelare gör uppdraget lätt, vi är många som tar ansvar så det är ett ärofyllt uppdrag.


Hur skulle du beskriva Zoran och Robin som tränare?

 

Både Zoran och Robin har otroligt mycket kunskap om handboll efter sina långa karriärer. Zoran har hjälpt många spelare att utvecklas till nästa nivå och jobbar mycket med just individuell utveckling. I sitt coachande har Zoran mycket fantasi med olika typer av försvarsspel och planer för att överraska. Robin håller sig lite mer lugn och pratar mycket med oss 9 metersspelare på bänken under matcherna.

Vad finns att säga om era nya spelare?

Vi har egentligen bara två nyförvärv inför säsongen. Richard Hanisch som har mycket erfarenhet och är väldigt spelsugen efter ett tid borta från handbollen. Richards spelsinne är något extra, det är roligt att spela med honom i anfallsspelet. Mortimer Lundh som kommer komplettera Melker och Johan bra på mittsex, han har sina styrkor i anfallsspelet men med lite erfarenhet kommer han kunna utnyttja både styrka och storlek bakåt också.

 

Finns det någon anledning att du spelar i nummer sex?

 

Min mamma hade alltid nummer 6 när hon spelade handboll och därför ville jag som yngre ha det numret, sedan dess har det följt med mig.

Om du fick välja en egen mållåt som spelas när du gör mål, vilken låt hade du valt?

 

Mammoth - Radio Edit, Dimitri Vegas

Har du någon hälsning till alla som läser det här?

 

Hoppas att alla Eskilstunabor tar sig till Stiga Sports Arena söndag den 24:e för hemmapremiären. Vi ser till att leverera underhållningen och ni behöver se till att vara på plats!


Här hittar du info om hur du följer matchen

Handbollsligan Live

För tillfället finns det inget att visa här.

För tillfället finns det inget att visa här.