Eskilstuna Guif - IK Sävehof 26-24 (Ht 14-11)

Eskilstuna Guif: Emil Andersson 5, Emil Hansson 5, Robin Andersson Dickfors 4, Daniel Ekman 4, Markus Sjöbrink 3, Fredrik Gustavsson 2, Jesper Lindgren 2, Mathias Tholin 1

IK Sävehof: Sebastian Karlsson 8, Viktor Ottosson 5, Vetle Egk Aga 5, Jonas Larholm 2, William Bogojevic 2, Jonathan Edvardsson 1,  Gzim Salihi 1

UtvisningarGuif: 6x2 samt 1 rött (D) pga 3 utvisningar Sävehof : 5x2

Spelaranalys

Matchvärd Outokumpu

GRATIS INTRÄDE FÖR UNGDOMAR FÖDDA 1999 ELLER SENARE!

Härlig seger mot Sävehof

Eskilstuna Guif, med Adam Krantz i spetsen, lyckades vinna mot IK Sävehof i fredagsmatchen i Stiga Sports Arena. Slutet blev dramatiskt men när slutsignalen ljöd fick Eskilstuna Guif segerjubla efter att matchen slutat 26-24 (14-11) inför 1858 åskådare.

Eskilstunabekantingen Andreas Stockenberg tillträdde som ny tränare i Sävehof lagom till dagens match. På spelarfronten återkom Robin Andersson Dickfors efter sjukdom i hemmalaget, Sävehof saknade Johan Jakobsson och Joakim Larsson.

Dagens målvaktsval från start var Adam Krantz i Eskilstuna Guif och Sävehof hade Simon Möller mellan stolparna.

Emil Andersson gav Eskilstuna Guif ledningen i första anfallet, William Bogojevic kvitterade i anfallet efter för Sävehof.

Det var en tät inledning på matchen, Eskilstuna Guif ledde som mest med två mål - 6-4 - men efter kvarten spelad var det likaläge, 6-6. Efter 6-6 hade Sävehof ledningen med ett mål, men Eskilstuna Guif svarade så lagen följdes åt till 9-9. Bägge lagens målvakter gjorde det bra så här långt. Eskilstuna Guif gjorde 10-9, Sävehof tog sin första timeout och kvitterade Eskilstuna Guifs ledning till 10-10. Efter 24.18 spelat av första halvlek kom ett litet ryck från hemmalaget, då laget svarade för fyra raka mål på cirka 4 minuter innan Sävehof fick in det sista målet när det återstod 18 sekunder av första halvlek.

Sammantaget en jämn halvlek där Eskilstuna Guifs försvarsspel växte ju längre halvleken led och även Adam Krantz  målvaktsspel blev bättre och bättre.

Sävehof inledde andra halvlek med ett målvaktsbyte då veteranen Per Sandström byttes in.

Markus Sjöbrinks andra utvisning kom efter 31.54, men vi fick vänta fyra minuter på andra halvlekens första mål som gjordes av hemmalagets Daniel Ekman.

Adam Krantz forsatte spela inspirerat i hemmamålet, framför sig hade han ett väldigt bestämt försvar och efter 39.40 kände sig Sävehof manade att ta sin andra timeout, då ledde Eskilstuna Guif med 18-12.

Per Sandströms målvaktsinhopp hos gästerna gav viss kontakt för gästerna, efter 46.10 var det hemmalaget som lade in timeoutkortet, ledningen var då 20-15.

Hemmalagets anfallsspel gick lite i stå i delar av den andra halvleken och Sävehof kröp närmre och närmre. 53.18 åkte Markus Sjöbrink på sin tredje utvisning, men Emil Andersson lyckades sätta 22-18. Sävehof hade dock inte gett slaget förlorat. Två raka mål, och endast två mål upp för hemmalaget. Robin Andersson Dickfors, en av dagens främsta utespelare, stegade dock fint och tog sig igenom och satte 23-20 med fyra minuter kvar. Sävehof gav dock inte upp, 23-21, Mathias Tholin svarade med sitt första för kvällen något anfall efter att han offrat sig hänsynslöst i försvarsspelet. Jonathan Edvardsson satte 24-22 för gästerna, men Emil Andersson gjorde 25-22 med två minuter kvar på klockan. Sävehof replikerade snabbt och viss poängchans fanns efter missat Eskilstuna Guif-anfall och timeout för gästerna med 1.16 kvar att spela. Adam Krantz, matchens förgrundsfigur, limmade dock Veck Agas skottförsök och Mathias Tholin serverade snyggt Emil Hansson som spikade hemmasegern med 36 sekunder kvar. Sedan fick Sävehof ett tröstmål men ännu en seger för Eskilstuna Guif.

Sammantaget en match där Eskilstuna Guif drog det längsta strået mycket tack vare sitt försvars- och målvaktsspel. Emil Andersson och Emil Hansson målbäst med fem mål var, hos gästerna var bägge målvakterna bra och Sebastian Karlsson gjorde mest mål, 8 stycken. Herrarna möter härnäst Ystads IF på bortagolv, den matchen spelas på tisdag!