Josefin Holst inför hemmapremiären

Förra lördagen startade Eskilstuna Guif damallsvenskan med ett oavgjort resultat borta mot Skånela IF. Nu är det dags för säsongens första hemmamatch då OV Helsingborg kommer till Stiga Sports Arena. David Sundgren kollade av läget med målvakten och nya lagkaptenen (tillsammans med Caroline Karlsson) Josefin Holst inför lördagens match.

 

 16_1

 

Josefin Holst

Tröjnummer 16

Målvakt

Favoritmat: Pasta i olika former
Favoritresmål: Italien
Favoritlag: Halmstad BK
Idrottsförebild: Charlotte Kalla

 

Kommentar till första matchen för säsongen, 27-27 mot Skånela?
Skönt att säsongen är igång men tråkigt att vi ”förlorade” en poäng vilket det kändes som, även om Skånela borta är en svår match. Vi tar med oss det som var bra, exempelvis anfallsspelet som gav många mål och saker som vi kan göra bättre som spelet bakåt där 27 mål är för många insläppta samt lite mer skärpa i slutet av matchen.
Vad har du för tankar kring säsongen som kommer? För egen del och lagets del.
Hoppas att vi efter varje match kliver av banan och känner att vi som lag krigat och gett allt vi kunnat för att ta två poäng oavsett vad tavlan visar för resultat. Förhoppningsvis räcker det till många vinster. För egen del hoppas jag att jag kan bidra så mycket som möjligt till detta lag, både på och utanför plan.
Nicklas Älgekrans som tränare, hur skulle du beskriva honom?
Älgen är engagerad och man känner att han verkligen brinner för klubben, laget och utvecklingen för tjejerna i laget vilket är inspirerande. Han förmedlar kamp och passion som ofta kommer fram i matcher. Han kommer antagligen vinna ligan för gula kort.
Två nya målvaktskollegor inför den här säsongen, hur skulle du beskriva Emma Hultborg och Eveline Klingberg?
Båda två är drivna och duktiga målvakter som vill utvecklas.
I år har du blivit lagkapten tillsammans med Caroline Karlsson. Hur ser du på det uppdraget? Vad kännetecknar en bra lagkapten?
En stor ära såklart att få ett sådant förtroende. Tror att Carro och jag kompletterar varandra bra och det är skönt att dela detta uppdrag med henne. Finns många olika egenskaper för en bra lagkapten men det viktigaste är nog att laget känner att de litar på personen både på men framförallt vid sidan av plan.
På lördag väntar OV Helsingborg. Vad har du att säga om det motståndet?
Ett stabilt lag med inga direkta svagheter. De tog en fin skalp mot Eslöv i premiären och vill nog utmana om en topplacering så blir en tuff match. Det ska bli väldigt kul med hemmapremiär!
Någon spelare vi ska ha extra koll på i Eskilstuna Guif under lördagens match?
Vill lyfta fram Fanny Söderberg på högerkanten. Kanske inte alltid gör de snygga konstmålen men man kan lita på att hon går 110% för att göra mål eller stoppa en spelare i försvaret.
Vem tycker du skjuter hårdast i årets Eskilstuna Guif?
Även i år får Sofia Delac den.
Hel del nytt (och nygammalt) i truppen. Har du något att säga om de spelare som kommit till klubben denna säsong?
Det är en härlig mix av olika speltyper som gör truppen väldigt bred. Sen är det väldigt kul att nygamla spelare kommer tillbaka med nya erfarenheter.
Bott i Eskilstuna ett tag nu. (Vet inte exakt hur länge.) Har du hittat några guldkorn i stan?
Firar ett år som Eskilstuna-bo och har hittat flera guldkorn. Gillar bland annat att promenera längs med ån.
Hur stor handbollsnörd skulle du säga att du är?
Skulle nog säga att jag är väldigt handbollsintresserad utan att vara extremt nördig.
Någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?
Fyll upp hallen med de platser som blir tillåtna vid matcher och hjälp till att stötta klubben på det sätt man har möjlighet till så ska vi försöka bjuda upp på kamp.

 

 

Se matchen här:




Datum: 2020-10-02 23:04