Till minne av Robert Tigerfalk

Vi har denna helg nåtts vi av det oerhört sorgliga budet att Robert Tigerfalk lämnat oss efter en hemsk och kämpig kamp mot cancern.
Robert som de senaste åren var tränare för flickor 08 var även en duktig niometersspelare i Guifs a-lag i slutet av 90-talet, då som ogift och under namnet Robert Jansson. Många fina guifminnen finns av Robert och i ”Guif-familjen” tänker vi idag lite extra på tränare och spelare i Flickor födda 2008 som berättar följande om sin tränare:
”Robert var huvudtränare för F08 sedan 2018 och var mycket engagerad i lagets utveckling. Det fanns alltid energi för nya aktiviteter, cuper och läger. För Robert var det inte bara spelarnas utveckling på handbollsplanen som var viktig, han pratade ofta med tjejerna om värderingar och bemötande av varandra både på och utanför planen.
Som person var Robert öppen, ärlig, trygg i sig själv, rättvis och engagerad i allt han tog sig för. Han var en riktig kämpe och det visade han inte minst under hela sin sjukdomstid då han aldrig gav upp hoppet. Så sent som i augusti var Robert med och ledde upptaktsträffen för F08 inför säsongen 20/21 och hade stora planer framåt för laget.
Han kommer vara mycket saknad för spelare, ledare och familjer i F08 och vi kommer hjälpas åt att hålla alla fina minnen av Robert vid liv.”
 
Våra varmaste tankar går till Roberts familj.
 
Ta hand om varandra ❤️
 
Robert Tigerfalk 711005-201030
#fuckcancer
 
Statistiker Christer Johansson med handbollsfakta:
 
Robert Jansson (Tigerfalk)
 
Via Ludvika HF och H43 Lund hamnade Robert i Eskilstuna i mitten av 1990-talet. Debuten i Guifs A-lag ägde rum hemma mot Irsta den 22 september 1995. Guif vann enkelt i Sporthallen med 32-18. 1 551 personer tittade på.
 
Robert spelade fem säsonger i Guif, och laget gick till slutspel varje gång. Ingemar Linnéll var tränare de första tre åren, Kent Andersson det fjärde, och Kent tillsammans med Claes Hellgren det femte.
 
Största framgången var säsongen 1996/97 när Guif tog sig till SM-final för allra första gången. Det var en mycket stor och efterlängtad händelse i stan och inte minst för klubben. Ett nytt kapitel skrevs. Redbergslid, mesta mästarna, blev dock alldeles för svåra och vann tämligen klart i tre raka matcher. Robert satte totalt åtta finalmål.
 
Totalt svarade Robert för 483 mål i Guif fördelade på 414 i Elitserien, 57 i SM-slutspel och 12 i Europaspelet. Säsongen 97/98 var Guif ute på internationellt äventyr i Cupvinnarcupen. Efter segrar mot Vardar Skopje från Makedonien och Anova Emmen från Holland föll sedan Guif i kvartsfinalspelet mot exotiska Polyot Cheljabinsk från Ryssland. Men inte utan kamp (totalt 54-55).
 
Robert var utrustad med en synnerligen vass bössa som publiken uppskattade. Således en pålitlig målskytt och som mest satte han elva bollar i en bortamatch mot Linköping, 16 oktober 1997, seger 25-22.
 
Det sista framträdandet i Guifdressen var i en tredje semifinaldrabbning i Halmstad mot anrika HK Drott, dagen var 7 april 2000.
 
Efter tiden i Guif fortsatte den aktiva karriären i BK Söder, Djurgårdens IF och Irsta. 
 
Tigerfalk



Datum: 2020-11-01 12:30