Erik Persson inför RIK hemma

Inför Redbergslid med Erik Persson

Eskilstuna Guif tog äntligen en hemmaseger senast då Varberg besegrades med 32-25. En av de framträdande i den matchen var Erik Persson. David Sundgren kollade läget med högernian inför måndagens match mot mesta mästarna Redbergslid.

 

Snabba fakta

Erik Persson

Högernia

Tröjnummer 22

Yrke/sysselsättning vid sidan av handbollen: IT-Supporttekniker på Loopia AB.

Favoritmat: Oxfilé med klyftpotatis.
Favoritdryck: Pepsi Max.
Favoritlag: Eskilstuna Guif.
Favoritidrottsman/kvinna: Conor McGregor.
Bästa artist/grupp: Calvin Harris/The Notorious B.I.G
Bästa resmål/drömresmål: Byron Bay, Australien.
Bästa hemsida: YouTube.

 

Äntligen hemmaseger senast, och nio mål ifrån dig. Vad har du att säga om den matchen?

En match där jag tycker att vi öppnar matchen starkt med ett stabilt 6-0-försvar. Försvarsspelet banade vägen för många situationer som gynnade oss i första- och andrafaserna där vi får med oss utvisningar, straffkast och kan göra en del enkla mål. Det kändes redan i tidigt skede av matchen som att de fick jobba mycket hårdare för sina mål och att vi kunde föra matchen mot en matchbild som passar oss. Mot slutet av första överraskar de lite med ett 7-6-spel som hade viss effekt, vilket det även hade i andra halvleken. Där måste vi vara mycket tuffare och inte bjuda på så pass många möjligheter till framförallt skytte i vår centrala del av försvaret. Trots detta en överlag bra genomförd match av hela laget där vi aldrig riktigt låter dem bjuda upp till dans tack vare disciplin när det krävdes som mest. Pricken över i hade varit att få vinna inför vår härliga publik, det hade definitivt förskönat segern ytterligare!

Från en personlig synvinkel känns det skönt att mitt eget spel äntligen lossnade lite även om det inte var perfekt. Med risk för att inte låta ödmjuk, jag tycker att jag har denna nivå i mig och haft under en längre tid utan att riktigt få det att lossna i matcherna. Jag kommer att tacka för förtroendet som Zoran ger mig genom att jobba ännu hårdare för att fortsätta utvecklas och fortsätta prestera likt senast. Lägsta nivån måste upp och ingen har högre krav på mig än vad jag själv har!

Vad tycker du om lagets start på säsongen?

Jag tycker att vi har startat säsongen helt okej. Så kallade ”experter” skulle säkert påstå att vi startat över förväntan men det håller jag inte alls med om. Vi är ett bra lag som ska kunna utmana alla lag i Handbollsligan. Vi har en fin högstanivå i oss som vi kanske visar lite för sällan. Kan man slå Kristianstad borta så kan man vinna alla matcher. Sedan har vi även lite för starka dippar som exempelvis mot Hallby där jag tycker vi har för mycket slarvfel som drar ner alla delar av spelet. Det är ganska uttjatat vid det här laget att vi är bra på bortaplan och hoppas att Varberg hemma blev startskottet för en rejäl svit på hemmaplan, det kommer vi i alla fall kriga maximalt för!

Din egna säsongsstart så här långt?

Som jag var inne tidigare på har jag känt att jag har en bra nivå i mig men inte riktigt fått ut den på planen. Inledningen på säsongen var svag, jag tog mig till många bra läget för att sedan bränna dem. Väldigt irriterande för en person som mig att vilja så oerhört mycket men få ut så lite. Till viss del kan jag väl skylla på korsbandsskadan jag kämpade med förra säsongen. Det tar tid för alla idrottare att hitta tillbaka till timing och flyt efter en sådan skada. Inte minst i en idrott som handboll där det krävs snabba val och precisa rörelser för att hitta rätt. Senaste matchen gjorde gott för självförtroendet och jag kommer att fortsätta att ”gå för det” till 100% i alla situationer. Ibland krävs det bara en liten kick i rätt riktning för att saker och ting ska lossna, jag har jobbat stenhårt varenda träning för att utvecklas och kommer aldrig tvivla på mig själv. Nu känner jag mig stark!

På måndag väntar Redbergslid. Tankar kring det motståndet?

Redbergslid har ett överlag ungt lag och ett par spelare med mycket rutin. Jag tror att nyckeln till vinst blir att spela stabil handboll där vi dikterar matchtempo och matchbild. Om de tillåts hamna i flow kan det lätt rinna iväg med tanke på att de har många unga spelare som gärna kommer till snabba avslut. Om vi krigar hela matchen utan att ge dem något andrum ska det gå bra.

Bor i Västerås, men har du funnit någon favoritplats i Eskilstuna under dina år i Eskilstuna Guif?

Eskilstunaån med platserna runt omkring är väldigt trevliga. Jag kan även uppskatta Fristadstorget, vi saknar ett fint torg i Västerås. Annars är Västerås svårslaget (skratt).

En hel del långa resor med laget. Vad gör du helst när du är på resande fot i samband med matcher?

Jag håller på (lite för mycket) med mobilen varvat med att vila ögonen lite och fokusera på matchen. Sedan är jag även lagets ”Quiz-ansvarig”, vilket jag tycker är väldigt kul. Jag kan lite om mycket och försöker klura ut lite luriga frågor under resans gång. När vi sedan är ungefär 30 minuter från arenan där vi ska spela är det min uppgift att dela in alla i lag på 2 personer vardera och hålla i quizet. Förlorarlaget tar med fika till nästa bortamatch. De med flest vinster vid säsongens slut får ett hemligt pris av mig. Kanske är lite hjärngympa innan bortamatcherna segerreceptet till att vi har bra statistik på bortaplan?

Hur kommer det sig att det blev Eskilstuna Guif för dig en gång i tiden?

Efter Sverigecupen blev jag kontaktad av Janne Ekman. Janne bjöd in mig till en Guif-match i gamla Sporthallen och jag fick genast upp ögonen för föreningen. Därefter blev det spel i A-pojkslaget med Mattias Flodman som tränare, han var väldigt engagerad och utvecklade mig massor. Senare fick jag, Marcus Ekman och Thim Ahlin chansen att gå upp och träna lite med A-laget vilket var väldigt stort för mig. Jag kände redan då att jag var i rätt klubb.

Hur skulle du beskriva Zoran Roganovic som tränare?

Zoran är en passionerad tränare med ett oerhört driv för att vinna. Han har ett bra öga för detaljer kombinerat med stor erfarenhet från sin egna spelarkarriär. Jag har fått uppfattningen av att Zoran haft många olika tränartyper under sin karriär och har valt ut olika egenskaper hos dessa för att skapa sitt eget sätt att leda på. Hela laget har stort förtroende för Zoran och jag vet att han tror lika mycket på oss.

Du kamperar tillsammans med Rickard Åkerman och Martin Anglenius på högernio. Vad har du att säga om de två grabbarna? Gärna både om deras spelartyper och hur de är som människor vid sidan av.

Jag och Åke är två väldigt olika spelartyper, vilket är bra då det blir lite förändring i spelet om någon av oss inte har dagen. Hur mycket vi spelar vardera bestämmer Zoran beroende på vem av oss som är bäst för dagen. Utanför planen är Rickard en klok och down-to-earth-guy. Sedan har vi Martin som är en ung och hårt arbetande kille. Han har bra potential och är utanför planen en godhjärtad glädjespridare. Jag tycker att Martin ska fortsätta gå för det när han kommer in, det växer man av.

Hur mycket egen tid lägger du ner på att kartlägga dina motståndare?

Jag kollar på de videoklipp vi får inför matcherna och visualiserar lite. Givetvis är det viktigt att vara väl förberedd, alla taktiker fungerar olika bra mot olika motstånd. Sen delar jag uppfattningen att man inte ska stirra sig allt för blind på individerna man möter, i slutändan är ens egen och lagets prestation viktigast.

Du har haft en del otur med skador men kämpat på, hur hittar man orken/kraften att fortsätta satsa på handbollen?

Jag tror att om man tror på sig själv, jobbar hårt och vägrar att vika ned sig kan man lyckas med allt i livet. Skador är ett hinder på vägen, men även något man växer och lär sig av. De flesta har något allvarlig skada under karriären, jag ser det som att jag har min avklarad nu.

Hur stor handbollsnörd skulle du vilja säga att du är?

Inte jätte. Jag kollar mycket handboll och tänker mycket handboll men har många andra bollar i luften också.

Om ni hade fått personliga mållåtar, vilken låt hade du valt som skulle spelas när du gjorde mål?

R3HAB - All Around The World (La La La)

Finns det någon anledning att du lirar i tröjnummer 22?
Jag blev tilldelad 22 när jag kom upp i A-laget, sedan har jag fattat tycke för det och inte velat byta.

Har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

Vi alla saknar er och hoppas innerligt att ert stöd snart kan eka i en nu väldigt tom arena!
Tills dess hoppas jag att alla som kan och vill stöttar oss i denna tuffa period.
Just nu har bland annat Röda Havet en Swish-kampanj igång. ( Swishnummer1230984609, och märker det med matchhjälp. Intervjuarens tillägg).
Vi spelare kommer att fortsätta kriga för Eskilstuna Guif på planen och vet att de som kan kommer att kriga för Eskilstuna Guif utanför den.




Datum: 2020-11-16 07:45