Inför Eslöv borta

Damallsvenskan har varit i pausläge ett par veckor. Nu väntar match borta i norra Skåne mot Eslövs IK. David Sundgren kollade läget med återvändaren Lovisa Delac inför matchen.

 

21 Lovisa Delac1920x1080

 

Yrke/sysselsättning vid sidan av handbollen: Pluggar ekonomi på Göteborgs Universitet
Favoritmat: grillat säger jag aldrig nej till
Favoritdryck: Cola zero
Favoritlag: Just nu Eskilstuna Guif
Favoritidrottsman/kvinna: Duvnjak
Bästa artist/grupp: Allätare
Bästa resmål: När vi reste runt i USA
Bästa hemsida: Skrollar mest runt på Instagram

 

Tankar kring förra matchen, till slut en klar seger mot Nacka HK?

En bekväm seger där vi fick rulla runt på alla spelare och köra på.

Säsongsupptakten i stort, vad tycker du om den?

Tycker vi gjort det okej. Vi har en otrolig kapacitet i truppen men känns som vi har mer att ge.

Din egen start på säsongen?

Lite upp och ner. Känns som jag har mycket mer som jag inte fått ut än men det tar sin tid. Jag ligger ju trots allt ett år ”efter” i och med min knäskada och det tar mer tid än vad man tror att hitta tajmingen och sig själv men jag tränar på för fullt!

Åter i Eskilstuna Guif efter att ha varit i Önnered, hur kommer sig att du valde att vända hem till Eskilstuna igen?

Det var många faktorer som spelade in. I och med min skada kände jag att jag vill få möjlighet att spela mer, jag kände också att Allsvenskan var en bättre nivå att få göra det på. Utlåning gick i tankarna men när skolan gick ut med att höstterminen skulle ske på distans så kände jag att jag lika gärna kunde hoppa på tåget helt och hållet.

Upplever du att det har skett någon förändring sedan senast du var i Eskilstuna Guif eller är allt som det var när du lämnade klubben?

Största förändringen är ju att det är ny tränare och att halva laget är nytt. Men förutsättningarna är detsamma med fantastisk arena och en bra förening.

Eslövs IK väntar på lördag, hur går tankarna inför den matchen?

En match vi kommer göra allt för vinna! Eslöv är ett bra lag med duktiga individer och det kan bli en jämn fajt. Nu känns det dock lite konstigt att spela match då serien varit pausad i tre veckor och efter helgens match blir det paus igen, men vi är självklart taggade och vill såklart åka hem med två pinnar.

Din kille/sambo spelar i handbollsligan, du lirar i samma lag som din lillasyster, mamma är med i Eskilstuna Guifs styrelse och pappa är gammal spelarprofil/varit ledare i Eskilstuna Guif. Hur mycket snackas det egentligen handboll när du inte tränar/spelar match?

Väldigt mycket. Jag skulle nog dock påstå att jag och Sofia snackar mest i och med att vi tränar och spelar ihop.

Finns det någon anledning att du lirar i tröjnummer 21?

Tillfälligheter, men när jag var liten pendlade jag mellan 19, 20 och 21. När jag kom till Guif fick jag ta över Jenny Salos tränings/matchkläder, sen fick Mia den när jag gick till Önnered (där jag hade nummer 9) , och sen fick jag tillbaka den nu när Mia gick till Kungälv.

Hur skulle du beskriva Nicklas Älgekrans som tränare?

En person man mår väldigt bra av att vara runt om. Det är alltid bra energi och man har möjlighet att skratta o ha kul samtidigt som det är allvar.

Hur känns det att spela i samma lag som sin lillasyster?

Det känns väldigt naturligt. Vi funkar lika bra ihop utanför planen som på den. Det är enkelt att kommunicera med varandra och vi har kul ihop.

Vet att du var en del skadad, men vad är största skillnaderna mellan allsvenskan och SHE?

Eftersom SHE är en nivå upp så är skillnaden stor i både matchspel och träning.

Finns det något du skulle vilja ändra på inom handbollen, någon regel eller nåt annat som skulle utveckla sporten ytterligare?

Stürmerfoul i döda vinklar. Till exempel när man som anfallare har noll kontroll över situationen. Det kan vara i en kontring och en försvarare ställer sig mitt i vägen och så vänder man upp- krock och bollen går till motståndarna. Gör målvakten samma sak blir det istället rött kort och straff för farligt spel vilket borde gälla för utespelare med. Men såklart är detta något man utnyttjar så länge det fortfarande är stürmerfoul men tycker egentligen det är en dum regel.

Har du någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

Såklart saknar vi alla på läktaren men jag skulle vilja ge en extra hyllning till alla funktionärer som jobbar runt Eskilstuna Guif och som lägger ner så mycket fritid för att vi ska kunna spela handboll. Stort tack till dom!

 

Videointervju

Jessica Rydberg inför matchen




Datum: 2020-12-12 10:22