Tung eftermiddag i Eslöv

Efter en bra start för Eskilstuna Guif tog Eslövs IK över matchen och vann med klara 33-22 i lördagens allsvenska match.

Josefin Holst startade i gästernas mål. I övrigt samma trupp som senast mot Nacka HK.
Lovisa Delac gjorde matchens första mål, Eslöv kvitterade snabbt till 1-1 efter 1.35.
Eskilstuna Guif var det laget som var i ledning i upptakten av matchen. 4.30 ledde man med 4-3. En del tekniska fel åt bägge håll, men det var Eskilstuna Guif som förde matchen så här långt.
Eskilstuna Guif ledde även med 6-4 innan hemmalaget började komma igång. Tre raka hemmamål gav oss hemmaledning för första gången i matchen.
Vid ställningen 9-7 till hemmalaget tog Eskilstuna Guif sin och matchens första timeout efter 17.48 spelat. Efter en bra start hade anfallsspelet kommit lite i stå, samtidigt som Eslöv höjt sitt försvarsspel.
Emma Hultborg byttes in i Eskilstuna Guif-målet och hon fick en bra start. Två raka mål från Moa Hjalmarsson gav oss likaläge, 9-9.
21.57 var det Eslövs tur att ta timeout i ledning 10-9. Caroline Karlsson kvitterade till 10-10 innan hemmalaget gjorde ett nytt ryck och ledde med 14-10, man ledde även med 16-12 innan Josefin Johansson gjorde första halvlekens sista mål, 16-13.
Andra halvlek inleddes med varsitt mål under de tre första minutrarna.
8.43 ledde Eslöv med 20-16 och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout. Framförallt framåt hade man svårt att hitta bra lägen, och när lägena kom så visade Eslövs målvakt Nora Rasmusson ett stort målvaktsspel.
Eskilstuna Guif försökte komma in i matchen, och testade en del. 23-18 växte till en större hemmaledning. Ställningen var 26-18 med tio minuter kvar och Eskilstuna Guif tog eftermiddagens sista timeout.
Eslöv fortsatte dock trumma på och med sju minuter kvar var det tio mål mellan lagen. 29-19 lyste på tavlan. Till slut vann Eslöv med 33-22.
Efter en jämn inledning på matchen var det dessväre inget snack var segern skulle landa denna eftermiddag. Nu väntar det lite julledigt i damallsvenskan, innan samma Eslöv väntar, den gången på hemmagolv.