Inför Önnered med Pavle Karacic

En match återstår innan det är dags för uppehåll för VM. David Sundgren kollade läget med matchens profil Pavle Karacic inför årets sista hemmamatch för herrarna.

 

 Kommentar till förra matchen, förlust borta mot Varberg!

Det var verkligen en tråkig förlust, men den matchen har vi skakat av oss. Vi kan inte längre tänka på Varbergsmatchen och måste koncentera oss på Önnered. Två poäng ska vi ha!

Sista matchen innan ett längre uppehåll. Hur skulle du sammanfatta handbollsåret 2020 -för Eskilstuna Guifs del?

Ett väldigt omtumlande år, en mer adekvat beskrivning vet jag inte om jag har. Mycket som har hänt både på och utanför planen. Allt från ett Covid-19 virus i samhället, till ett inställt kval i våras, till den längsta försäsongen i mitt liv, till vinst borta mot IFK Kristianstad och endast 5 insläppta mål på en halvlek mot Alingsås. Året har haft sina toppar och dalar.

Och för egen del?

Mitt år har speglat i mångt och mycket lagets berg-och-dalbane år. Men jag tycker att jag har utvecklats väldigt mycket sedan jag kom till Eskilstuna Guif och är glad över att vara här. Innan min skada i höstas så spelade jag kanske min bästa handboll på väldigt länge. Jag har inte kommit upp i samma nivå nu när jag är tillbaka som innan skadan, men jag känner att kroppen behöver tid för att anpassa sig igen till ett normalt handbollstempo. Dels på grund av knäskadan men även en Covid-19 infektion.

Önnered väntar, vad finns att säga om det motståndet?

Jag hyser stor respekt för Önnered som ett kollektiv men även för Tommy Atterhäll som tränare. Finns väldigt många unga tränare nu som tränar olika elitserielag, och som gör det bra.

Du missade matchen senast mot Önnered pga skada, har du sett den och har du några tankar kring hur den genomfördes?

Jag var faktiskt med på bänken som Mats hjälpreda(vår materialare) i bortamatchen mot Önnered och även om vi förlorade den så krigade laget väldigt väl. Önnered är väldigt starka på hemmaplan och ungefär 3/4 av deras poäng har de tagit på hemmaplan.

- Efter matchen väntar ett långt uppehåll. Hur mycket VM kommer du att följa tror du?

Förmodligen kommer jag kolla på de flesta matcherna.

Vad gör du helst i spelarbussen?

Det jag gör helst är att koppla av med en film, men tyvärr så har det blivit mycket plugg och jobb istället.

Hur firar du nyår?

Inget stort inplanerat, får bli ett ”Corona-nyår” med familjen.

Har du något nyårslöfte?

Nej det har jag inte!

Du snackar en hel del på planen, vilka motståndare skulle du vilja säga snackar mest?
Jag tror att jag snackar mest på plan faktiskt, men jag gillar den nya verbala dimension av matcherna som har skapats på grund av att det inte finns någon publik. Annars är det väl Dalibor Doder och Fredrik Petersén som gillar att tugga gött på plan.
Vilken är den bästa spelaren du spelat med?

Jan Peveling, en målvakt som jag spelade med i Tyskland. Han spelade tillsammans med Uwe Gensheimer i Tysklands J och U-landslag. Hade han satsat på handbollen så hade han varit en av världens bästa målvakter. Han blev civilingenjör istället.

Bästa motståndaren du mött?

HSV Hamburg

Någon ny hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?

Jag hoppas att alla ni får en god jul och gott nytt år. Och för alla er ungdomar och föräldrar som läser detta, försöka att hålla handbollssuget uppe nu i dessa tråkiga Corona-restriktioner. Det blir bättre snart!

 

Avslutningsvis, vem är Eskilstuna Guifs

Kloker- Mattias Windahl

Toker- Marko Roganovic

Trötter- Kasper Larsson

Glader- Sebastian Westerlund




Datum: 2020-12-29 19:57