Damernas första match 2021!

Dags för första matchen i damallsvenskan 2021. Eskilstuna Guif möter Hallby på hemmaplan och David Sundgren kollade läget med några spelare inför omstarten.

 

 

Caroline Karlsson

Det klart det ska bli roligt att spela match igen, det var längesen. 

För oss som lag är det viktigt att vi kommer upp i nivå bakåt och kan hålla ner de tekniska felen.

 

Josefin Holst

Det är självklart väldigt roligt att få spela match igen efter många uppskjutna matcher och långa uppehåll från matchspel. Det har gått drygt en månad sedan senaste matchen och det har även varit längre träningsuppehåll under tiden så hur lagets och min egen form är svårt att sia om. Men vi har kunnat träna bra under de förutsättningar vi har och det börjar se riktigt bra ut på träningarna här i slutet. Så hoppas vi kan få ut det på matchen mot Hallby och göra en bra prestation. Sen kan det diskuteras huruvida matchspel bör fortgå eller inte under rådande omständigheter. Men både jag och laget är förberedda och hungriga på att göra en bra match på lördag mot Hallby.

 

Sofia Delac

Det har ju varit en väldigt konstig säsong hittills där många matcher har blivit inställda och flyttade. Just nu är det alltid lite oroligt inför kommande matcher då det alltid finns en risk att de ställs in. Men med tanke på att vi fått ovanligt lite matcher den här säsongen så känns det såklart jättekul med match i helgen. 

Personligen för mig känns det dessvärre lite jobbigare. Jag har inlett det här året med att vara sjuk i corona så just nu jobbar jag väl lite mer på att komma in handbollen och andningen, fram för allt. Det känns väldigt roligt med match men hur det kommer gå att spela för mig vet jag inte inte ännu. 

 

Lovisa Delac

Det känns såklart alltid kul att spela match, sen måste jag säga personligen att det känns lite märkligt att den allsvenska handbollen är igång när övriga Sverige stänger ner. Dock har vi väldigt bra kontroller och riktlinjer i laget med ledare och en jätteduktig läkare som håller oss under kontroll. Jag hoppas vi fortsätter testa oss så att varje match är säker att spela för självklart vill vi göra klart den här säsongen och vinna matcher. 

Personligen så tycker jag det är skönt att få börja träna och köra på igen efter att suttit i karantän med min syster (som var en av dom i laget som fick corona) samt att man haft lite små uppbehåll i och med jul och nyår. Gå ut o löpa själv i snö och slask varje dag kontra träna handboll med laget ligger inte riktigt på samma ”rolighets-grad” så det var riktigt kul när man fick hålla i handbollen igen. 

 

Josefin Johansson

Jo men det känns bra att det drar igång igen. Men också lite ovisst då läget är som det är och man inte riktigt vet hur allt blir framåt. Det känns hela tiden osäkert om det kommer bli matcher och är utmanade att få en bra förberedelse. Men hela laget är spelsugna och laddade för att komma igång med matcher igen.

 




Datum: 2021-01-15 20:35