Förlust borta mot Kärra

Eskilstuna Guifs damlag föll med klara 24-34 borta mot Kärra HF i Göteborg i lördagens match i damallsvenskan.
Josefin Holst fick starta i Eskilstuna Guif-målet denna eftermiddag. Eskilstuna Guif gjorde matchens två första mål, innan Kärra gjorde två snabba mål fram till 2-2.
Efter fem minuter hade vi 4-4 efter en tempofylld inledning. 6.36 ledde hemmalaget för första gången då man gjorde 5-4. Eskilstuna Guif hade det kämpigt och Kärra gick upp till 8-4 innan Josefin Johansson bröt Eskilstuna Guifs måltorka.
Efter 14.25 hade vi 10-6 till Kärra. Eskilstuna Guif hade en del bolltapp och passmissar.
Vid ställningen 12-7 och 18.24 spelat var det dags för Eskilstuna Guifs första timeout. Fem mål var fortsatt differensen mellan lagen när Kärra lämnade in timeoutkortet för första gången, 14-9 och 4 minuter kvar av den första halvleken.
När vi summerade första halvlek var ledningen 17-11 för hemmalaget. Efter en jämn inledning hade Kärra ryckt åt sig ett försprång målmässigt.
Kärra fick en rivstart på den andra halvleken och gjorde de fem första målen i den andra halvleken.
Eskilstuna Guif tog en timeout och bytte in Emma Hultborg i mål efter 5.49 spelat av den andra halvleken. Det dröjde tills 38.29 innan Lovisa Delac gjorde gästernas första mål i andra halvlek då hon reducerade till 12-23. Man gick upp till 15-23, innan Kärra ryckte igen, 26-15 efter 43 minuters spel.
Matchen var dessvärre körd. Noterbart var att Tindra Älgekrans reducering till 19-26 efter 47.51 var hennes första mål i A-laget.
Till slut vann Kärra med  klara34-24 och det är bara att ta nya tag, härnäst väntar Nacka på hemmaplan.

Datum: 2021-01-23 16:26