Zoran inför Kristianstad hemma!

Äntligen dags för handbollsligan igen efter ett lyckat handbolls-VM för svensk del. David Sundgren kollade läget med Zoran Roganovic inför omstarten mot IFK Kristianstad på hemmaplan!

 

Zoran_kampanjbild1

Snabba fakta
Favoritmat: Forell
Favoritdryck: Aloe vera
Bästa hemsida: Guif.nu
Favoritidrottsman/kvinna: Lebron James
Favoritlag: LA Lakers
Favoritartist/grupp Perper 
Favoritresmål: New York

 

Läget i laget inför omstarten?
Läget är jättebra tycker jag, vi har tränat ganska bra under uppehålet, analyserat första delen av säsongen, vet vad vi måste bli bättre på och så hoppas vi kan fortsätta där vi stannade i december(tänker på Önnered matchen). Vi har också haft mycket fokus på fysträning där Krille från Crossfit Fristaden har gjort ett bra job.
Vad tycker du om era insatser innan VM-uppehållet?
Det var lite upp o ner men hela säsongen är ganska speciellt med corona o skador och utan punlik plus att vi är ganska unga så det kanske är inte konstigt. Men o andra sidan så har vi samlat ihop 14 poäng under första halvan så vi måste också vara nöjda. På hela förra säsongen hade vi 15 poäng!
Hur har upplägget sett ut under uppehållet?
Vi har tränat varje dag, mycket fys, mycket video, mycket snack och så spelade vi en internmatch i förra veckan, det var en bra match.
Nyskrivet kontrakt med klubben, hur gick dina tankar när du beslutade att förlänga med Eskilstuna Guif?
Fantastisk stor potential både med kluben/organisationen och med laget.
Inför förra säsongen hade vi nio spelare som lämnade kluben av olika anledningar och vi började bygga något helt nytt, från ”scratch” nästan.
Vi har byggt upp något bra nu där spelarna trivs och ser att dem kan utvecklas i Eskilstuna Guif och vill fortsätta spela i Eskilstuna Guif så jag tänkte jag stannar lite till (ler).
Ni har fått in "Zacke" som assisterande, hur ser er rollfördelning ut?
Zacke är en vinnarskalle som kommer alltid med bra idéer och tips, har en gigantisk erfarenhet som spelare så han kan hjälpa oss mycket. Just nu jobbar han mycket med kanterna, vi måste höja effektivitet på skott från kanten.
Kristjan Andrésson ny sportchef, vad betyder det för klubben?
Fantastisk bra värvning. Det betyder att kluben verkligen växer i organisationen och det skickar bara positiva signaler till alla andra i handbollssverige. Betyder att vi vill verkligen vara topp 4 inom några år och att alla spelare som finns i Guif eller fundera på att komma hit vet att det är den bästa möjliga utbildningen och förutsättningarna finns här.
IFK Kristianstad väntar, vad finns att säga om dom som motståndare?
Topplag som vi vann emot i deras hemmaborg i oktober och som säkert kommer för att vinna i Eskilstuna. Det blir en tuff batalj hoppas jag, två lag som verkligen behöver poängen.
Tankar kring fortsättningen av säsongen, vad förväntar du dig av Eskilstuna Guif de sista matcherna i grundserien?
Vill se samma glöd som i sista matchen mot Önnered, det är obligatoriskt att visa samma inställning nu resten av säsongen. Vi har visat att vi kan spela bra handboll och jag kan känna en viss revanschlusta hos killarna nu inför fortsättningen för vi är inte nöjda med 14 poäng som vi tagit hittills. Its crunch time nu!
Finns det något du skulle vilja ändra på inom handbollen, någon regel eller dylikt?
Har faktiskt inte jättemycket tid att tänka på det.
Någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?
Vi ser fram emot dagen när vi kan träffa er i Arenan. Vi är säkra att om vi hade haft er på läktaren så hade vi haft några poäng till.




Datum: 2021-02-01 13:34