MATCHDAG X 2

Idag beger sig både herr och damlaget på bortamatch. Herrarna åker till Skåne för att möta Malmö och damerna styr mot Stockholm för match mot GT Söder.

 

Redrik G jublar

 

Kort inför HK Malmö med "Gurra"

 

Omstarten blev bästa möjliga med två nya poäng mot IFK Kristianstad. Nu är det dags för nytt skånskt motstånd för Eskilstuna Guifs herrar då bussen styr ner till Malmö. David Sundgren kollade läget med Fredrik Gustavsson inför söndagens match i handbollsligan.

 

Hur ser du på förra matchen, seger igen mot IFK Kristianstad! 

Riktigt skönt att börja med en vinst direkt. Vi har tränat hårt under hela januari och förberett oss. Bra att vi får en vinst direkt för självförtroendet. Själva matchen tycker jag vi kommer helt rätt in i med vårat försvarspel där vi sätter en bra grund.

Nu väntar serieledarna HK Malmö på bortaplan. Hur ser du på den uppgiften?

Blir såklart en tuff match. Men det kommer alla matcher som är kvar att vara. Det gäller att vi kommer väl förbereda och tror på vår plan.

Hur ser du på er säsong så här långt?

Vi har blandat en hel del med bra och mindre bra insatser. Tycker absolut att vi har mycket mer i oss än vad vi har fått ut på banan.

Hur tycker du att det har fungerat för egen del under säsongen?

För min egen del så har jag inte alls kommit upp i nivå och är väldigt missnöjd med vad jag har presterat, om jag ska vara helt ärlig.

Tankar kring resterande delen av årets säsong i handbollsligan?

Jag tror att avslutningen av denna säsong så kommer vi ge allt i varje match. Vi har visat att vi kan spela bra handboll och det ska vi fortsätt att göra. Träna hårt och komma förberedda till varje match som kommer. Det kommer vara otroligt viktigt nu

 

AVKAST:17:30

 

Se matchen här:

CMORE

 

Flavia på genombrott 

 

Efter den finfina insatsen i fredags spelar Eskilstuna Guifs damlag mot GT Söder på bortagolv. David Sundgren tog en kortare lägeskoll med Flavia Johansson, förra säsongen i GT Söder, inför söndagens match.

 

Seger mot Eslöv, vad finns att säga om den matchen?

Vi gör det tillsammans som ett lag, vi har pratat i veckan att mer fokusera på oss själv som lag, i både anfall och försvar men även det lilla som kan göra stor skillnad. Att fortsätta hela tiden med energin och kroppsspråk på bänk och på planen med mycket klappar, high-fives och skrik. Tillsammans så gör vi det och tar en härlig revansch mot Eslöv.

Ni möter ditt gamla lag GT Söder på söndag, tankar kring den matchen? Känns det extra att möta en klubb du tidigare spelat för?

Det ska bli kul med match direkt igen efter en härlig vinst, vi tar med oss den energin in i den här matchen. Nu är det inte många kvar från förra säsongen när jag spelade men jo det känns ändå lite extra att möta sin förra klubb.

Hur ser du på din och lagets säsong så här långt?

Det har ju varit en annorlunda säsong för mig och laget med inställda matcher och nu med matcher som sätts nära in på varandra. Inte blivit exakt som vi velat med resultatet så här långt men jag och laget har mycket mer att ge och det hoppas vi få visa nu framöver.

Har du hittat några ställen i Eskilstuna du tycker extra mycket om?

Haha oj inte riktigt! Svårt nu med pandemin. Blir att dagarna ser lite likadana ut jobb och sedan träning, men sängen är ganska skön att komma hem till efter en lång dag.

Har du någon Hälsning till Guiffansen?

Hoppas att ni hejar hemma från soffan för vi saknar er och ert stöd från läktarn. Vi hoppas att det blir bättre framöver så ses vi då.

 

AVKAST: 17:00

 

Se matchen här:

 

 




Datum: 2021-02-07 10:31