Norrman inför Skövde borta

Två matcher av handbollsligans grundserie återstår. Kontraktet är säkrat men drömmen om slutspel lever i allra högsta grad.

David Sundgren kollade läget med Melker Norrman inför onsdagens match på bortaplan mot IFK Skövde.

 

18 Melker Norrman1920x1080

 

Läget i laget inför matchen?

Det är bra tycker jag. Vi har en bra stämning i laget efter de två segrarna i rad vi haft nu. Det är en bra känsla i laget. Vi har hittat en trygghet i vårt spel, vi har hittat en grund som vi kan falla tillbaka på spelmässigt, så det känns bara positivt. Vi får inte bli för bekväma i den känslan, vi måste ändå göra jobbet i de matcherna som återstår nu. Vi kommer kanske spela med mindre press nu när vi säkrat kontraktet, så vi har världens möjligheter nu att nå slutspel.

 

Vad bör man tänka på när man möter IFK Skövde?

De har två oerhört spelskickliga spelare i Helt Jepsen och Hansich på nio meter - och  Jack Thurin har ett riktigt bra skytte. De är disciplinerade och har tålamod framåt, och letar efter motståndarnas misstag. De har också ett av ligans bästa målvaktspar tycker jag.

 

Hur ser du på din säsong så här långt?

Lite upp och ner tycker jag, det har blivit mer stabilt spel efter VM-uppehållet tycker jag. Främst bakåt har jag blivit mer stabil, Framåt kan jag utvecklas ännu mer tycker jag.. Det har varit helt okej tycker jag, men det finns alltid saker att förbättra både offensivt och defensivt.

 

Vad har du att säga om ditt samarbete med Markus Hagelin?

Det har funkat väldigt bra. Det har också blivit bra över tid. Det ett tag för spelare att hitta varandra, det har varit lite upp och ner. När vi fått mer tid så har det blivit bättre och bättre, och vi utvecklar vårt samspel allt mer. Jag tycker det funkar bra mellan oss.

 

Vad talar för att ni är ett slutspelslag den här säsongen?

Om vi fortsätter som vi har spelat nu på slutet så kan vi spöa alla lag känner jag. Vi har hittat en stabilitet i vårt lag, om vi bara kör på finns det goda möjligheter. Vi måste lägga till att vi har det Inte helt i egna händer, Hallby har ju också matcher att spela kvar och är också ett bra lag, men jag ser det som vi har vi goda möjligheter att nå slutspelet.

 

Se matchen här:

 Skövde vs Guif cmore




Datum: 2021-03-02 21:00