Seger och slutspel!

Eskilstuna Guifs herrar besegrade IFK Ystad med 31-25 och då Sävehof besegrade Hallby hemma i Partille betyder det att Eskilstuna Guif är klara för årets SM-slutspel!
Daniel Freyr Andrésson började med att ta en straff och efter 2.47 hade vi 1-0 då Eric Johansson satte en straff.
IFK Ystad ledde med 2-3 innan hemmalaget började hitta ett bättre flyt i spelet och gjorde fem raka mål fram till 7-3 efter 13.30. Gästerna tog matchens första timeout.
Dryga femton minuter in haltade Erik Persson ut, och 15.14 in i matchen drabbades hemmalaget av sin första utvisning i matchen. Ställningen var fortsatt 7-3 i detta läge. När Eskilstuna Guif var fulltaliga sedan stod det 9-4.
Eric Johansson som jagade skytteligasegern i dagens match satte sitt femte mål efter 19.30 spelat. I samband med målet bytte IFK Ystad målvakt.
Eskilstuna Guif hade rätt bra kontroll över händelserna och gjorde även 12-6 innan IFK Ystad tilläts närma sig något målmässigt, 12-8.
Hemmalaget fortsatte dock vara det laget som styrde och hade fem mål upp, 14-9 efter 25.50, man hade även 15-10. Även i paus var det fem mål som skiljde mellan lagen, då Rickard Åkerman satte 16-11 i övertagsspel innan det blåstes för paus.
Daniel Freyr Andréssons andra mål i matchen inledde målskyttet i den andra halvleken.
Även efter 4.30 var hemmalaget i en sexmålsledning, 18-12. IFK Ystad närmade sig något, och gick reducerade dubbelt. Erik Persson kom sedan in i spel igen efter sitt skadeuppehåll och gjorde mål direkt till 19-14.
Eskilstuna Guif kom in i ett bra målstim och 13 minuter in i andra halvlek stod det 24-15 och IFK Ystad tog timeout.
Efter timeouten gick det lite troll för Eskilstuna Guif. Gästerna gjorde fyra raka mål och nu var det Eskilstuna Guifs tur att ta timeout, 17.41 spelat.
IFK Ystad fortsatte krypa ännu närmare i målprotokollet, 24-21 med 11 minuter kvar av matchen. Marcus Ekman steg då in i handlingarna på allvar. Först gjorde han 25-21, han satte även 26-22, och senare 28-24. Då återstod det 6 minuter kvar. När sedan Fredrik Gustavsson satte 29-24 var slutspelet väldigt nära.
Med minuten kvar gjorde Eric Johansson sitt tionde mål och 30-24. Sedan gjorde lagen varsitt mål och när slutsignalen ljöd hade vi 31-25. I och med Sävehofs seger mot Hallby innebär det att vi har slutspelshandboll att se framemot längre fram i mars! Där väntar just Sävehof!