Persson inför kvartsfinal 1

Tre år tog det, men nu är Eskilstuna Guif åter ett slutspelslag!

 

Idag styr bussen mot Partille för kvatsfinal 1. 

 

David Sundgren kollade läget med Erik Persson inför den första kvartsfinalen i Partille.

 

 22 Erik Persson 1920x1080

 

Snart slutspel, läget i laget inför det som väntar?

Jag tycker att läget i laget är bra. Vi är fulla av självförtroende efter en stark avslutning på grundserien och oerhört taggade inför det stundande slutspelet. Vi vet vad vi är kapabla till när allt stämmer och kommer att ge allt på planen dessa matcher.
 

Första slutspelet på tre år för klubben, hur viktigt tror du det är med slutspel för laget?

Slutspel är det man tränar och tävlar inför under en hel säsong. Tempot, kvalitén och nivån i sig kommer att höjas märkbart i allt och det gäller då att kunna prestera på topp för att nå framgångar. På så sätt är nog slutspelet den mest utvecklande miljön i Sverige och det tror jag kommer vara rutinmässigt värdefullt inför nästa säsong. Att ta en slutspelsplats är dessutom ett kvitto på att vi verkligen har fått ihop det som lag, mot mångas förväntningar. Sånt tror jag verkligen kan ena ett lag och svetsa samman gruppen ytterligare. Slutspelet blir viktigt för klubben och Eskilstuna som handbollsstad då fler blickar riktas mot oss och klubben. Förhoppningsvis väcker det ett ökat intresse för sponsorer att vilja synas i samband med Eskilstuna Guif, för idrottsintresserade att följa oss och för ungdomar att vilja börja/fortsätta spela handboll i föreningen.
 

Hur har upplägget sett ut efter sista grundseriematchen?

Vi har tryckt på med bra tempo på träningarna för att bygga upp flåset och kombinerat det med en del styrka som blir viktig för att orka en intensiv period. Givetvis har vi även analyserat vårt motstånd och oss själva för att komma väl förberedda inför den första matchen.  
 

Anledning till din kanonsäsong?

Finns många faktorer som spelat in i min utveckling. Jag gjorde jobbet under försäsongen, har tagit del av mycket kunskap från Zoran och fått en växande roll i takt med ett ökat förtroende. Men säsongen är som bekant inte över än. Efter slutspelet kommer jag att reflektera djupare kring vad som har fungerat bra respektive mindre bra. Det finns personligen mer att önska av mitt eget spel och just nu ligger fokus på att prestera bra i stundande matcher för att vi ska vinna som lag.
 

Uppvaktad av proffsklubbar, men ändå ett nytt tvåårskontrakt. Hur gick dina tankar när du förlängde med Eskilstuna Guif?

Mina tankar är och var att jag vill utvecklas ytterligare och bygga mer rutin innan jag känner mig redo att lämna för en proffsklubb. Jag har tagit många steg framåt i mitt handbollsspel i år men jag tycker samtidigt att det finns mycket mer att hämta. Det bästa stället för mig att kunna göra det känner jag är med Zoran och Eskilstuna Guif.
 

Sävehof väntar i kvartsfinalen, vad har du säga om det motståndet?

Ett kompetent lag rakt igenom med en tydlig och modern spelidé. Jonathan Edvardsson är huvudperson ihop med snabba och vassa kanter.
 

Inget val längre, hur ser du på att ettan möter åttan?

Jag tycker det känns som ett rättvist upplägg. Klart att de högt placerade lagen säkert hade velat välja ett motstånd de tror passar dem, men vill man ta SM-guld måste man kunna slå alla lag i slutändan.
 

Två rätt klara förluster mot Sävehof i serien, vad finns att säga om dom matcherna?

Två bra matcher av Sävehof. Samtidigt bör nämnas att vi spelmässigt står någon annanstans nu än vad vi gjorde då. Det vore dumt att dra några större slutsatser av de tidigare resultaten. Nu är det slutspel och vi kommer vara läskiga att möta.
 

Robin Andersson Dickfors gör sina sista matcher i klubben det här slutspelet. Vad har du att säga om honom som spelare och privatperson?

Det är nog svårt att på något värdigt sätt beskriva hur mycket Robin betytt och fortfarande betyder för laget och klubben. En klok lagspelare och ambassadör både på och utanför planen som är "Guif-hjärta" personifierat. Att Robin fortsatt slitit och presterat trots alla skadebekymmer genom åren visar på en beundransvärd mentalitet som inte går att lära ut. Jag är övertygad om att Robin kommer att lyckas väl med det han tar sig an efter karriärens slut och säkerligen kommer att fortsätta vara viktig för klubben.
 

Någon hälsning till fansen?

Det hade varit mäktigt att spela slutspel inför Eskilstuna-publiken. Tack för allt stöd hittills, vi kommer att kriga för att ni ska kunna vara stolta Eskilstuna Guif-supportrar!



Datum: 2021-03-19 07:39