Första matchen klart till Sävehof

IK Sävehof vann den första kvartsfinalen med klara 32-21 efter att ha gjort det avgörande rycket i upptakten av andra halvleken.
Daniel Freyr Andrésson inledde med en räddning och Erik Persson fick äran att göra matchens första och Eskilstuna Guifs första mål i slutspelet 2021.
Eskilstuna Guif ledde med 2-1, därefter gick Sävehof upp i en 3-2-ledning. Erik Persson kvitterade till 3-3, och det var en jämn och spännande start på matchen med två taggade lag.
Vid 10.20 hade vi 4-4, det var även 5-5 innan Sävehof drog ifrån lite i målprotokollet.Vid 17 minuters spel stod det 8-5 till Sävehof.
Sävehof hade ryckt åt sig en fyramålsledning, 10-6 20.07 in i matchen. En del tekniska fel straffade Eskilstuna Guif som kände sig nödgade att ta en timeout.
Fyramålsledningen hölls intakt. 23 minuter stod det 12-8, 25 minuter in var det 13-9.
28.19 stod det 14-10 och IK Sävehof tog en timeout. Direkt efter avslutad timeout blev det 15-10.
Sista minuten av första halvlek drabbades Sävehof av matchens av utvisning. Eskilstuna Guif reducerade till 15-11 men IK Sävehof gjorde 16-11 i slutsekunderna av första halvlek.
Det dröjde 2.10 in i andra halvlek innan första målet kom då Eskilstuna Guif reducerade till 12-16, sedan började det gå riktigt motigt.
36.54 stod det 19-12 till IK Sävehof och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen. Timeouten gav inget resultat målmässigt, tre raka hemmamål till följde innan Eric Johansson satte sitt femte mål när han reducerade till 13-22.
En ny bortatimeout följde vid 42.22 och ställningen 23-13 till Sävehof. Kasper Larsson reducerade visserligen till 14-23 men det gick fortsatt motigt för Eskilstuna Guif.
IK Sävehof gick upp till 26-14, Eskilstuna Guif gjorde 15-26, men IK Sävehof var numret för stora i kvällens match. Det blev till slut 32-21 till Partillegänget som nu har 1-0 i matcher. Nya tag i Eskilstuna torsdag 25/3!