Elias Hall inför Önnered borta

Handbollsligan går vidare, härnäst väntar Önnered på bortagolv nere i Göteborg. David Sundgren kollade av läget med nyförvärvet Elias Hall inför matchen.

13-Elias Hall 

 

Vad tycker du om lagets inledning på säsongen?
Jo men jag tycker än vi kan vara nöjda med två vinster på de inledande fyra matcherna. Både Alingsås och Skövde är två bra lag som är tippade att komma i toppen, alltså att förlora de matcherna är inte helt fy skam. Mot Hammarby och Hallby lyckas vi som lag kriga in två poäng. Båda lagen har imponerat både på mig och experter denna säsongen, så väldigt starkt av oss att vinna de två matcherna.

Din egen start i din nya klubb?
Jo men det går framåt. Kastades direkt in i hetluften när Erik Persson oturligt skade fingret, vilket ingen riktigt var beredd på och verkligen inte jag. I och med tappet på Persson har jag snabbt behövt komma in i spelsystemet. Jag har gjort mitt bästa på både träningar och matcher, vilket har gjort att det känns som jag blir bättre och bättre. Väldigt skönt att Pavle kan hjälpa mig, riktigt på den nivån är jag inte än så jag håller 60 minuter i handbollsligan.

Önnered väntar, vad finns det att säga om det motståndet?
Ett riktigt krigarlag som senast kommer från en vinst mot min lillebror och Lugi. Ett lag som har bra skytte samt nu några unga spelare som är duktiga man-man samt att hitta 1-2 luckan. Sen får man inte heller glömma kanterna Andreas Berg och Markus Thorbjörn som båda är luriga. Men det känns som vi har en bra och tydlig plan hur vi ska stoppa Önnered.

Inte varit så länge i Eskilstuna, men har du hunnit hitta någon/några platser i stan du tycker om?
Spenderar de mesta av min tid antingen på jobbet, i lägenheten eller i Stiga. I somras la jag även en hel del timmar på Eskilstuna Golfklubb som jag tycker är riktigt fin och trevlig.

Nummer 13, finns det någon tanke bakom det valet av nummer?
Nummer 13 brukar man egentligen kalla otursnummer. Båda mina gamla nummer var upptagna, så min flickvän fick bestämma. Hon valde nummer 13 då det är hennes födelsedag.

Har du någon idrottsförebild?
När jag var liten var mina stora förebilder Kim Ekdahl du Rietz och Kim Andersson. Tyckte det var extra coolt att både jag och Andersson spelade på samma position samt har samma moderklubb. I nuläget skulle jag inte säga att jag har någon idrottsförebild.

Hur skulle du beskriva Zoran Roganovic och Mattias Zachrisson som tränare?
Vad ska man börja med? Den meritlistan som Zacke och Zoran sitter på är svår att jämföra med någon annan tränarduo, båda två hade kunnat prata handboll i flera år utan att få slut på idéer. Det märks även på sättet de är som tränare. De går noggrant in på detaljer i spelet som jag känner har utvecklat mig enormt på den korta tiden jag varit här.

Avslutningsvis. någon hälsning till Eskilstuna Guif-fansen?
Det var väldigt kul att se så många tillbaka i Stiga igen. Som vi längtat efter er! Jag hoppas även vi ses på nästa hemmamatch den 23 oktober mot Lugi!
Datum: 2021-10-05 09:21