Kristján Andrésson prisas på måndag

I samband med herrlagets första hemmamatch för året (måndag 6/2) får herrlandslagets förbundskapten Kristján Andrésson motta priset som Månadens Idrottsprofil i Eskilstuna.

 

Sedan maj 1994 har utmärkelsen Månadens Idrottsprofil i Eskilstuna delats ut av en jury som består av företrädare för Eskilstuna-Kuriren, Sparbanken Rekarne, Idrottsprogrammet på Rekarnegymnasiet, Sörmlandsidrotten och Hotell Bolinder Munktell.


Från och med 2009 ändrades utmärkelsen till att bli Kvartalets Idrottsprofil och varje månad utser juryn en kandidat till titeln varpå samma jury utser Kvartalets Månadsprofil i Eskilstuna.


Priset går till idrottsmän, -kvinnor och -ledare som på ett eller annat sätt har svarat för prestationer som placerar Eskilstuna på den stora idrottskartan. De som kan komma i fråga är aktiva och ledare som representerar en förening som har Eskilstuna som hemmabas. Priset består av ett penningstipendium, diplom, blommor och naturligtvis ett reportage i Eskilstuna-Kuriren.

 

Motiveringen lyder som följer:

 

I november spelades de första matcherna med herrhandbollens nye förbundskapten Kristján Andrésson vid rodret. Det blev succé direkt. Sverige slog både Montenegro och Slovakien och fick en smakstart på det pågående kvalet till EM i januari 2018. För sitt fina jobb direkt med landslaget tilldelas därför den förre Guiftränaren Kristján Andrésson nu utmärkelsen Kvartalets Idrottsprofil och priset avser det fjärde kvartalet 2016. Stort grattis och lycka till framöver i både landskamper och fortsatta kvalmatcher för att nå EM-slutspelet där vi förstås hoppas att blågult finns med och slåss om medaljer.




Datum: 2017-02-01 11:20