Rosa bilen-kampanjen

Insamlingen till Cancerfonden fortsätter

Moa Hjalmarsson spelar i Eskilstuna Guifs damlag sedan många år och är en färgstark personlighet med stort engagemang. I början av året valde hon att få sin bil dekorerad i rosa bandets färger, för att uppmärksamma behovet av forskning om cancer. Genom den så kallade Rosa bilen-kampanjen vill Moa samla in pengar till förmån för Cancerfonden.  

Insamlingen vänder sig till företag och organisationer. Den baseras på hur många mål som Eskilstuna Guifs damlag gör i serie-, kval- och cupmatcher. Anmälda företag och organisationer betalar 10 kr per mål.  
 
Ett av de företag som valt att stödja insamlingen är Fogfixarn.  
 - För oss var det självklart att vara med och stötta kampanjen och vi som partner ser positivt på att Eskilstuna Guif engagerar sig i samhället, säger Micke Örn på Fogfixarn. 
 
Hälften av det insamlade beloppet går till Cancerfonden och den andra hälften går till damlagets verksamhet.â�¯Insamlingen är en del av det hållbarhetsarbete som Eskilstuna Guif bedriver inom ramen för #viställerupp.
 
Perioden 1 januari till 30 april 2022 gjorde damlaget 288 mål. Det gav sammanlagt 20 160 kronor.  
 - Jag tror vi alla har någon nära anhörig eller vän som drabbats av cancer. Jag är så glad och tacksam över de bidrag vi fått och hoppas att fler företag vill kroka arm med oss och samla in pengar till cancerforskningen, säger Moa.  
 
De företag som är med och stöttar Rosa bilen-kampanjen är Biltjänsten Serrander bil AB, Fogfixarn, Herok Rental, Resana Bygg, Stahrebolagen, Tuna trafik och Volvo CE. 

Vill ditt företag vara med? Kontakta partneransvarig Johnny Andersson. Nästa faktureringstidpunkt är 31 oktober, så räknas de mål som gjorts mellan 1 maj och 30 september. Rosa bilen-kampanjen fortsätter säsongen 22/23 och 23/24.   
 
Även privatpersoner som vill stötta insamlingen kan göra det genom inbetalning av valfritt belopp till Swishnummer 123 697 20 20. 
 
Rosa bilen-kampanjen är en av flera aktiviteter som Eskilstuna Guif gör inom ramen för #viställerupp – Handbollsligans initiativ för att visa klubbarnas samlade samhällsengagemang. 
Datum: 2022-09-12 12:00