Handboll NU-veckan synliggör handbollen i Eskilstuna 

Svensk handboll gör en stor satsning för att synliggöra handbollen genom Handboll NU som är en vecka fylld med aktiviteter i hela landet 9-18 september.
 
Eskilstuna Guif samarbetar kring Handboll NU med Handboll Mitt, RF SISU, HK Eskil, Gökstens BK, Eskilstuna Parasportförening och Rekarnegymnasiet. Allt för att synliggöra handbollsstaden Eskilstuna! 
 
I Eskilstuna ska elever från NIU och Barn- och fritidsprogrammet vid Rekarnegymnasiet tillsammans med representanter från föreningarna köra handboll på raster på cirka 15 grundskolor under hela veckan. Från Guifs sida är det Pavle Karacic som är med vid besöken på Hällby skola, Kjula skola, Lagersbergsskolan, Lundbyskolan och Skogsängsskolan.  
 - Vi ska visa hur kul det är med handboll och förhoppningsvis locka några barn att börja spela handboll. Vi hoppas också att de kommer och hejar på oss i seriepremiären, säger Pavle. 
 
Andra aktiviteter under veckan sker i STIGA Sports Arena: 
- 15/9 kl 19.00 är det fri entré till Guif-herrarnas premiärmatch i Handbollsligan mot HK Malmö.  
- 17/9 kl 11.30-15.00 arrangeras Handbollens dag med olika aktiviteter som minihandboll, rekordförsök i antal passningar, fika m.m. Denna dag är Guifs ungdomslag (och andra barn och unga) varmt välkomna!
 
Läs mer om Handboll NU på www.handbollnu.se 
Datum: 2022-09-12 09:00